CARA TUKAR KAD CIMB KE KAD CIMB YANG BARU !

CARA TUKAR KAD CIMB KE KAD CIMB YANG BARU ! | Baru-baru ini heboh mengenai penukaran kad maybank kepada kad yang baru dikatakan perlu di segerakan. sebenarnya korang boleh je buat penukaran kad tersebut bila-bila masa sehingga bulan disember ini . Begitu juga dengan kad-kad di bank lain. contohnya Cimb bank . cara tukar kad atm cimb ke kad cimb my debit 

Beberapa minggu lepas aku sudah pun tukar kad Atm cimb kepada kad baru seperti yang di minta oleh pihak bank. apa yang perlu di bawa ketika tukar kad cimb kepada kad cimb yang baru ? korang hanya perlu bawa IC dan kad lama sahaja .
cara tukar kad cimb lama ke kad baru


Artikel berkaitan : Cara tukar kad cimb secara online .

Masa korang ke kaunter , korang bagitau nak tukar kad. kemudian dia akan bagi number dan korang tunggu kejap sebelum di panggil untuk tukar kad. Nanti dia akan tolong tukar kad cimb yang lama kepada kad cimb yang baru . Mudah dan PERCUMA sahaja ! . Jadi, pilih hari untuk korang pergi tukar kad , jangan tunggu nak sampai tarikh tutup baru nak tukar. nanti serabut .

kalau korang nak tukar kad maybank, korang boleh baca panduan yang aku tulis di : http://www.kataubaid.com/2016/07/kad-atm-maybank-kena-tukar-ke.html

Baca juga : Cara tukar kad maybank secara online .

Sekian .

15 comments:

  1. Asslkm bro wajib tukar ke bro..sebab saya pakai kad atm cimb yg first...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah, kena tukar .sebab fungsi dia lain . nanti yang lama punyai tak leh pakai dah :)

      Delete
  2. Yeke..... Di mana perbezaan kad cimb lama dgn yg baru... Bukan kah yg lama sewa kad lagi murah di banding yg baru

    ReplyDelete
  3. Assalam . Nak tnye . Cimb tak boleh buat custom image mcm maybank pnye ke ? Plan nak tkr tp ingt nk bbuh custom image .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setahu saya, cimb tak boleh buat custom image.. :)

      Delete
  4. Cara tukar secara online takde ke bro?

    ReplyDelete
    Replies
    1. klau cimb tak boleh buat online, kena pi bank untuk tukar, kalau maybank boleh buat online. boleh rujuk sini : http://www.ciksepet.com/2016/09/cara-tukar-kad-maybank-secara-online.html

      Delete
  5. Info.kad debit kad kwik dan kad kredit je kena tukar. Sebad kad2 ni.start jan thn depan dah xleh guna.sign dah xlaku nt.system baru.kalu swept.guna no pin and ada extra function pay wave. Jadi kad atm biasa xperlu tukar.penat2 je tuggu nt.lagi satu debit kad fee dia ~rm15 setahun kad biasa~ 8je.

    ReplyDelete
  6. Kena charge laa.bkn free..try tgk dlm statement..kna charge rm8..bank len free ja
    ..klu xtgk statement mst xthu kta kna charge.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ubai buat free ja..tak keluar sesen pun . hehe

      Delete
  7. belum.lagi tukar.nantilah kalau free

    ReplyDelete
  8. Kalo duk di oversea macam mana nk tukar ke kad baru?

    ReplyDelete
  9. Masalah betul la. Saya x de kat msia mcm mana nak tukar. Dah la saya guna atm tu keluarkan duit utk kegunaan saya kat bandung indonesia. X kan nak balik semata2 nak tukar kad atm je

    ReplyDelete
  10. @Syabilah@ila@bella : kalau untuk kegunaan atm, rasanya masih boleh di gunakan cumanya untuk kelebihan menggunakan paywave system yang baru sahaja yang tidak dapat di gunakan kalau tak tukar kad baru. boleh tanya di page cimb bank. nanti diorang akan respon. maaf kalau maklumat ini tidak membantu. :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.