10 Kelebihan IPHONE X Yang Ramai Tak Tahu

10 Kelebihan IPHONE X Yang Ramai Tak Tahu

Hai korang, hari ni macam biasa, aku nak sembang mengenai Iphone X .
aku bukanlah penggemar iphone tapi saja nak kongsikan dengan korang mengenai produk keluaran APPLE ni.

Kelebihan IPHONE X


sebelum keluar, orang dah ramai berpusu-pusu nak tahu secara details mengenai iphone X ni. mungkin diorang nak yang latest produk kot.. sebab tu lah diorang survey dulu.

macam aku, aku tengok harga dulu. hahaha kalau mampu, baru baca spec dia. kalau tak mampu, layan gambar jer lah kan. hehehe

10 Kelebihan Iphone X yang ramai gila tak tahu. kalau dah tahu, buat juga tak tahu yer. hehehe

  ➤  Body dia diperbuat dari bahan stainless stell dan glass, untuk nampak mewah dan elegan
  ➤  internet 4G LTE
  ➤  Dual Sim Card
  ➤  boleh rendam dalam air, kedalam 1.5 meter.
  ➤  Screen OLED LCD seluas 5,8 inchi, resolusi 1125 x 2436 pixels pixels,
  ➤  Menggunakan iOS 11
  ➤  Memory Internal 64 / 256 GB
  ➤  Kamera utama Dual 12 MP.
  ➤  Selain itu, kamera iPhone X ini juga mampu mengambil gambar potrait dengan efek background blur.
  ➤  Ditemani kamera depan beresolusi 7 MP  sesuai buat selfie video call.
  ➤  Dilengkapi Face ID recognition sebagai sistem pelindung data penggunanya.
  ➤  Bateri Tahan Lebih Lama

kalaulah harga dia murah, dah lama aku beli. hahaha
camera dia power,
screen cantik dan nampak elegan.

arrghhh semua ni menepati ciri-ciri kegemaran aku.
tapi aku dah ada redmi 4a aku. huhuhu

cantik tauu.

korang tunggu apa lagi, dapatkan lah Iphone X ni dengan segera tau !
tarikh keluar di Malaysia pada 24 November 2017
harga RM 5149

Gambar Iphone X Terkini

Kelebihan IPHONE X

Kelebihan IPHONE X


Kelebihan IPHONE X


dahlah sikit-sikit aku share ya. hehehe jom kongsikan kelebihan iphone X ni dengan keluarga korang. mana tau ada yang nak hadiahkan dekat korang ke. hehehe

Bagaimana Influencer Marketing Membantu Bisnes Anda ?

Bagaimana Influencer Marketing Membantu Bisnes Anda ?

Hai, hari ni topik kita akan tertumpu kepada Influener Marketing. Untuk pengetahuan korang, Influencer marketing ini adalah antara yang menjadi tumpuan orang bisnes dalam melariskan produk mereka.

betul ke ni?
jom aku terangkan.

Influencer Marketing malaysia


Pertama sekali : Apa itu Influencer Marketing?


.. Influencer Marketing merupakan platform untuk mempromosikan produk kita kepada orang ramai. caranya adalah melalui sosial media influencer . " apa pula ni ? "

hahaha

macam ni,

maksud social media influencer ni adalah orang yang ada followers tersendiri dekat platform media sosial terkini. bahasa mudahnya adalah retis media sosial. antaranya adalah insta femes ( orang yang banyak followers dekat instagram.

blogger ( orang yang terkenal di blog  ), vlogger ( orang terkenal di youtube ) dan ramai lagi.

faham kan.
jadi,

Yang Kedua : Bagaimana Influencer Marketing membantu Bisnes anda?


Melalui promosi

melalui promosi di media sosial. Influencer ni akan review barang kita dan dari situ kita dapat tingkatkan kesedaran pengguna untuk mendapatkan produk kita.

Selalunya kita follow orang di media sosial sebab apa??

sebabnya adalah kita percaya dekat dia,
percaya content yang ditulis dan pendapat dia untuk satu-satu perkara.

sebenarnya ini merupakan...

Pengaruh!!

Pengaruh influencer inilah yang akan membantu memberi keyakinan kepada pengguna untuk mendapatkan produk kita. bila pengguna yakin, barulah mereka akan beli.

Trend Media Sosial !

sekarang ni, orang lebih suka media sosial dari media massa.
kadang-kadang kita akan cari review sama ada di youtube, blog , facebook untuk mendapatkan info mengenai sesuatu perkara.

apabila ada review,
maka lebih mudah untuk orang tertarik mengenai barang tersebut.

macam aku selalu kalau nak beli barang, aku akan baca review blogger untuk barang tu. kalau okay, baru aku beli.

tempat makan contohnya, aku akan baca review dulu sebelum aku terjah ke tempat tu.

sebab itulah pentingnya influencer marketing ini dalam membantu bisnes kita.

Bahagian ke 3 : Siapa Boleh Tolong Carikan Influencer ?


sushivid Influencer Marketing

Untuk pengetahuan korang, Sushivid antara platform untuk korang dapatkan influencer untuk promote produk dan jenama korang. aku pun pernah berkerjasama dengan sushivid untuk promote jenama Medklinn haritu. Untuk maklumat lanjut, korang boleh hubungi mereka melalui link yang aku kongsikan ini - www.sushivid.com

Mereka ini macam orang tengah antara korang dengan influencer. mudah kan.

Akhir sekali, nak pastikan bisnes korang berjaya. korang kena ikut trend terkini.
ia lebih berkesan berbanding cara lama.

kalau korang tak mulakan sekarang, takut korang akan ketinggalan nanti.

Gunakan influencer untuk memastikan orang ramai percaya dengan produk korang dan lihatlah hasilnya. selain dari bantu orang kenal dengan produk korang, influencer juga akan membantu membina keyakinan terhadap produk korang .

ini yang paling penting sekali, bila orang percaya, barulah orang beli.
betul tak ?

sekian.

PESTA PULAU PINANG 2017 KEMBALI LAGI

PESTA PULAU PINANG 2017 KEMBALI LAGI

Bila masuk hujung bulan november setiap tahun, ramai yang ternanti-nanti kemunculan pesta yang diadakan setiap tahun ini !!... Pesta pulau pinang @ pesta penang 2017 pasti akan menjadi lebih menarik lagi dan di jangka akan ada ramai lagi yang akan memenuhi pesta tahun ini.

uniknya pesta penang ni adalah ia selalu berlangsung di tapak pesta sungai nibong. dan setakat ni tak pernah tukar lagi ke venue lain tau. hehehe

PESTA PULAU PINANG 2017

Tarikh bermulanya pesta pulau pinang 2017 adalah pada  25 november 2017 sehingga 31 Disember 2017.

apa yang menarik di pesta penang ni ?
setiap tahun boleh dikatakan ada banyak benda baru.
antara yang menjadi tumpuan sudah pasti funfair untuk kanak-kanak dan dewasa.

korang boleh main permainan top gun ,roller coaster dan macam-macam lagi.

kalau korang tak mau main game, hangpa boleh jalan-jalan sambil menikmati udara malam yang segar dan juga boleh shopping !!!

ye, sebab banyak kedai di buka dan pastinya harga depa cakap memang murah gila-gila tau. terutamanya bab makanan lah. orang penang suka makan kan. hahaha

jadi, kebetulan pesta pulau pinang 2017 ini diadakan pada musim cuti sekolah jadi pakat mailah ramai-ramai ke pulau pinang ni ya lepas tu pergi pesta.

bagi korang yang pergi tahun lepas, aku ada tulis mengenai pesta pulau pinang 2016. harap korang sudilah baca ya.

bagi yang tak tahu lokasi pesta penang ni,

korang search " tapak pesta pulau pinang " . mesti jumpa punyalah kalau tak jumpa juga cuba "tapak pesta pulau pinang sungai nibong " kalau tak jumpa juga search sahaja " terminal bas sungai nibong " nanti jumpalah tempat dia.

aishhh susah sangat lah.
nah map dia. hahahaha



OOh ya, aku lupa nak bagi tahu,
nak masuk pesta penang kena bayar tiket ke tidak ?

Ya , kena bayar. jangan risau murah jer.
di pintu masuk akan dijual tiket

tahun lepas ,
...harga RM 3 untuk dewasa dan RM 1 untuk kanak-kanak .

untuk 2017  nanti aku update lain ya. rasanya tak ada perubahan.

jom aku belanja suasana di pesta pulau pinang !!

PESTA PULAU PINANG 2017

PESTA PULAU PINANG 2017


PESTA PULAU PINANG 2017


amacam , best kan. apa lagi cepat tempah flight dan hotel untuk merasai sendiri pengalaman di pesta pulau pinang 2018. macam-macam ada !! hehehe pakat kongsikan dengan rakan lain mengenai pesta penang ni. mana tau diorang nak join juga. hehe


Senarai Pelakon Drama Dekatkan Jarak Kita ( TV3 )

Senarai Pelakon Drama Dekatkan Jarak Kita ( TV3 )


Pelakon Drama Dekatkan Jarak Kita ( TV3 )


Drama dekatkan jarak kita ini merupakan drama adaptasi dari novel dekatkan jarak kita karya Syu Ariani tau.  Pelakon utama dalam drama ni adalah Syafiq Kyle dengan Ayda Jebat... hehe jarang tengok gandingan dua ni kan.

Pelakon Drama Dekatkan Jarak Kita

Syafiq Kyle ( Tashriq ), Ayda Jebat ( Alyssa Sofea ) , Azhan Rani (  Kamil ) , Catriona Ross sebagai Ummi Khadijah, Wan Sharmila sebagai Riana, Nadia Brian, Riena Diana sebagai sofiya , Emma Akma, Aishah Atan

Info Berkaitan drama ni.

Jumlah Episod: 15 episod
Waktu Tayangan : Isnin hingga  rabu, 10 malam
Tarikh Mula Tayangan : 21 November 2017
Saluran Tayangan : TV3

Sinopsis Drama dekatkan jarak kita adalah berkisar mengenai seorang perempuan yang menyamar menjadi orang lain semata-mata wasiat. alyssa terpaksa menyamar menjadi sofiya selepas diminta oleh rakannya itu.

Sofiya merupakan seorang adik kepada Tashriq lakonan syafiq kyle yang terpisah sejak dari kecil lagi. pertemuan ini bertukar menjadi tragedi apabila perasaan cinta mula menjelma.

Image may contain: 1 person, sitting

mampukan alyssa menceritakan peristiwa sebenar kepada tashriq, atau dia akan sentiasa menjadi adik kepada tashriq sebagai penyamar sofiya atau ada plot twist nanti ?

jangan lupa tengok drama ini dekat tv 3 ya. tak sabar nak tengok drama arahan azman yahya dan shiela rusli ni tau. selamat menonton .

Baca juga :

1. Biodata Ayda Jebat
2. Biodata Syafiq Kyle


VIRAL !!  11 SOALAN UNTUK IBU DAN AYAH SEBELUM BUAT KEPUTUSAN HANTAR ANAK KE SEKOLAH

VIRAL !! 11 SOALAN UNTUK IBU DAN AYAH SEBELUM BUAT KEPUTUSAN HANTAR ANAK KE SEKOLAH

Anak korang baru nak masuk sekolah ?
tapi masih takut-takut nak hantar anak.

takut dia tak boleh survive ?
risau dia buat hal dekat sekolah ?

tak yakin ?
tak mau lah lagi, dia masih muda.

11 SOALAN UNTUK IBU DAN AYAH SEBELUM BUAT KEPUTUSAN HANTAR ANAK KE SEKOLAH

kecik lagi,
takut nanti dia tak bercakap dengan orang lain.

dia kena buli ke.
menangis ke ?

trauma lah,
bahaya tau !!

ini semua solan yang berlegar di minda ibu dan bapa bila nak hantar anak buat kali pertama ke sekolah. macam mana nak atasi benda ni ?

korang jawab soalan ni .

jawab di sini .

dah jawab ?
jawab dulu ya.

kalau semua dapat dijawab dengan betul,
maka anak korang dah bersedia untuk ke sekolah.

jadi jangan risau dengan diorang.
pandailah diorang sesuai kan diri.

kita hanya mampu beri sokongan dari jauh.
kuatkan semangat dia untuk ke sekolah.

insyaallah dipermudahkan urusan.

kalau ada soalan yang masih belum ada jawapan ?
itu korang kena pastikan ia dijawab dulu.

contoh ada beberapa soalan macam memerlukan perancangan dan sebagainya. itu korang letak dalam planner korang elok-elok.

nanti bila tiba masanya, jawab soalan tu ya  .
soalana apa tu ?

hehe baca dekat link yang aku kongsikan tu ya.
penting sangat untuk ibu dan bapa faham benda tu ya.

selamat menjawab !!
hehehe

Orang Negatif Sila Duduk Jauh-Jauh

Orang Negatif Sila Duduk Jauh-Jauh

Hai korang, buat apa tu ? hari ni aku tak update entri lagi kan.
jadi aku nak sembang-sembang ja dengan korang.

korang mesti pernah jumpa orang yang suka kutuk orang.
mesti pernah kan.

aku kategorikan mereka ni sebagai orang negatif.

Image result for criticize people

" sebab apa negatif, sebab tak membantu dalam membangunkan seseorang. "

aku tak nafikan ada teguran yang membina.
membina itu dinamakan positif.

bila negatif ni macam

kau buat apa pun , mesti tak kena pada mata dia.

ada ja yang nak ditegurnya.

pakai baju ni salah.
keluar awal salah

upload gambar ni salah

dan macam-macam lagi lah.

nasihat aku, jangan layan orang macam ni.
selagi apa yang korang buat tu betul dan ikut syariat islam.

maka teruskan lah apa yang korang buat tu.
jangan di layan.

nanti tak jadi kerja korang nanti.

yang kedua, tak perlu cari rakan positif dengan meminta like semata .

" nak tengok rakan-rakan positif like post ni "

dan bla bla bla .

nasib kalau baik, kau nampak status macam ni dan kau boleh like.

tapi ada ja perangai yang baca status macam tu tapi dia tak like pun.

hahaha
aku lah tu.

ya aku bukan kawan korang yang positif.

ada cara lain nak nilai sama ada kawan korang positif atau tidak.
jangan ukur kawan anda dengan jumlah like yang diberikan.

murahnya nilai persahabatan kalau diukur dengan jumlah like.
fikir-fikirkanlahhh.

baik, dah dah aku membebel.

aku saja nak sembang dengan korang jer malam ni.
ya, aku pun kadang-kadang kutuk orang juga.

bukanlah aku yang terbaik 100 %
kita sama-sama ingatkan antara satu sama lain ya.

senyum selalu.

meh follow blog ni tau !!

Pengalaman Bercuti Di Holiday Villa Cherating Yang Sangat Menarik

Pengalaman Bercuti Di Holiday Villa Cherating Yang Sangat Menarik

Percutian di Holiday Villa Cherating Yang Best



Percutian di Holiday Villa Cherating Yang Best. Assalamualaikum, hari ni aku teruskan entri travel aku yang tak habis-habis lagi tu. hahaha , kali ini aku nak cerita pasal HOLIDAY VILLA CHERATING yang menjadi tempat penginapan aku semasa bercuti di cherating  !!! .

Masa di Terengganu , aku duduk di TH hotel Terengganu yang best tu tapi ini di cherating pula tempat baru dan suasana pun baru.

...Holiday villa cherating ini merupakan sebuah tempat penginapan yang berada betul-betul di tepi pantai. kalau korang keluar bilik jer, pergi ke belakang hotel ada pantai yang luas dan sangat-sangat menarik . aku bagi 5 bintang dekat pantai dia.

Percutian di Holiday Villa Cherating Yang Best


Selain pantai, antara kemudahan lain yang ada di sini adalah dua kolam renang untuk kita mandi. kiranya korang ada dua pilihan lah sama ada nak mandi laut ataupun nak mandi kolam. ramai jer yang mandi kolam, lepas tu pergi terjun laut. hehehe

tu yang syok tu. aku tak mandi sebab aku malas. hahaha aku mandi dalam tandas hotel jer. lalala

Kemudahan di holiday villa cherating 


..Sebut pasal kemudahan ni, macam hotel-hotel yang lain. ada kafe dia sendiri, ada kolam renang dia sendiri , ada Wifi ada elektrik dan kemudahan lain. Cumanya masa aku pi sana tu , kami minta wifi tapi tak dapat password pula. penat jer tunggu dekat kaunter tu. haaishh.

tapi keseluruhan tempat ni memang best, ada ruangan bersantai tepi kolam renang diorang. ada padang kecil sebelum ke tepi pantai tu. ada wakaf untuk berehat sambil menghirup udara segar di tepi pantai dan lain-lain. ada juga tempat main bola tampar di holida villa cherating ini.

Sunrise dekat pantai dia memang terbaik. aku tergoda , aku tergoda aku tergoda. hahaha

Percutian di Holiday Villa Cherating Yang Best
Percutian di Holiday Villa Cherating Yang Best

Gambar bilik holiday villa cherating

Bagi yang nak tahu macam mana gambar bilik yang aku duduk di holiday villa cherating ni. jom tengok di bawah ni .

Percutian di Holiday Villa Cherating Yang Best
Percutian di Holiday Villa Cherating Yang Best

Percutian di Holiday Villa Cherating Yang Best
Percutian di Holiday Villa Cherating Yang Best


Percutian di Holiday Villa Cherating Yang Best
Percutian di Holiday Villa Cherating Yang Best


Kami pilih bilik yang ada sambungan sebabnya nak sembang-sembang senang. jadi tak lah buat hal sendiri bila duduk bilik asing kan. bilik kami di holiday villa cherating ni betul-betul menghadap kolam renang di sebabkan kami dapat bilik yang di bahagian bawah. buka jer sliding door tu terus boleh ke kolam.

> Memang best duduk dekat sini. sebagai tambahan, aku pernah cerita pasal tengok penyu di cherating kan. hotel holiday villa ni ada menawarkan perkhidmatan untuk korang tengok penyu di sekitar kawasan tersebut. cumanya korang kena bagitau dekat kauter tu supaya korang boleh tahu waktu bila untuk sertai aktiviti tersebut.

Aku tak sempat pergi sebab hari raya , jadi faham jer bila staf tak ada dan sebagainya untuk uruskan benda ni. sebab tulah kami pergi ke pusat penerangan penyu, dekat jer dari hotel ni dala 15 minit ke 20 minit .

Alamat holiday villa cherating

Bagi yang nak tinggal di sini, korang boleh tempah dekat booking.com ataupun korang call dan buat tempahan di alamat holiday villa ini. Mudah dan cepat.

HOLIDAY VILLA BEACH RESORT & SPA CHERATING PAHANG

Lot 1303, Mukim Sungai Karang, 26080 Kuantan, Pahang Darul Makmur, Malaysia
+60 9 581 9500
+60 9 581 9178

rsvnchv@holidayvilla.com.my

Penutup

Alhamdulillah, percutian di cherating memang best dengan suasana yang menarik dan lari dari kesibukan kota. kalau berminat untuk tinggal di sini, korang buka laman web hotel villa cherating ini dulu untuk pilihan pelbagai jenis bilik di sini. semoga perkongsian aku mengenai cerita percutian aku di holiday villa cherating ini bermanfaat untuk korang.

p/s : diupdate semula pada 20 november 2017 .

Kataubaid© .