BIODATA NUR QISTINA RAISAH, PELAKON KANAK-KANAK

BIODATA NUR QISTINA RAISAH, PELAKON KANAK-KANAK

BIODATA NUR QISTINA RAISAH

BIODATA NUR QISTINA RAISAH. Pelakon kanak-kanak yang comel ini dah lama jadi artis tau. banyak drama lakonan dia menjadi dan seronok untuk ditonton. walaupun umur qistina raisah masih muda, tapi dia sudah berjaya mengembangkan bakat lakonan dia sehingga membintangi beberapa drama yang " viral " tau.

antara drama yang viral tu adalah Papa Ricky dan terbaru dia akan membintangi drama syurga yang kedua bersama dengan pelakon zarul umbrella dengan siti elizad. jom baca nur qistina punya biodata dekat bawah ni ya .


NUR QISTINA RAISAH

**gambar sumber instagram qistina

Nama Penuh : Nur Qistina Raisah bt Mohd Kamarolazari
Nama Artis : Qis
Umur : 9 tahun [ 2017 ]
Tarikh Lahir : 2008
Asal : Selangor

Instagram nur qistina pun selalu berupdate. jadi orang lebih kenal dengan dia kan. followers dia pun ramai. lebih ramai dari aku. hehehe

Kita doakan yang qistina akan terus berjaya dalam dunia seni. aku suka tengok lakonan dia. dah lah comel lepas tu pandai berlakon pula kan. tahniah tau ! harap lepas ni boleh menang anugerah pulak kan.

sekian .
Beli Milo Dengan Lazada Memang Murah Harganya, Patutlah Ramai Yang Beli...

Beli Milo Dengan Lazada Memang Murah Harganya, Patutlah Ramai Yang Beli...

harga milo di lazada



Assalamualaikum korang. sihat kan hari ni.
hari ni pagi-pagi lagi aku rasa nak beli milo di lazada .

orang cakap harga milo tu lebih murah berbanding dekat luar.
betul ke ?

sempena 12.12 Online revolution lazada hari ni sampai 14 disember ni, aku pun rasa nak tengok murah tak harga barang-barang dalam tu.

antaranya adalah MILO !

hehe

Untuk Milo 1kg , harga dia hanya RM 15.70 . berbanding harga asal Rm 21.80 harga asal .

Murah gila-gila kan .

dapatkan di sini - Milo 1kg lazada .

Harga milo di pasaran selalunya akan lebih mahal berbanding di atas talian. jadi kalau korang na beli , baik beli sekarang.

boleh jer beli secara banyak terus. jimat pun jimat. hehe

kalau korang nak tengok kedai lain, boleh usha dekat pautan ini .

- Milo Murah di Lazada .

seronok tengok harga promosi online ni. mencabar keimanan sungguh lah . hehe korang pula dah beli apa tu ? ke nak simpan duit lagi .

hehe
tak pa simpan lah selagi mampu,
sebab ia penting untuk masa depan .

Fokus.

kalau dah habis milo dekat rumah tu.
korang beli lah dekat sini ya. hehe

sekian .

Zarul Husin, Siti Elizah dan Fasha Sandha Pelakon Drama Syurga Yang Kedua

Zarul Husin, Siti Elizah dan Fasha Sandha Pelakon Drama Syurga Yang Kedua

PELAKON DRAMA SYURGA YANG KEDUA . Assalamualaikum. kali ni aku nak kongsikan mengenai pelakon dalam drama syurga yang kedua. almaklumlah , hari ni hari terakhir drama dendam aurora ditayangkan. lepas ni drama syurga yang kedua ni yang akan menggantikan drama tersebut. tak leh nak tengok aurora dah kan. haha

dah boleh rileks-rileks sikit. hehe tapi drama baru ni pun best juga. pelakon-pelakon dalam drama arahan zamri zakaria ni pun hebat-hebat belaka. macam mana sinopsis untuk drama syurga yang kedua ni ? jom baca dibawah.

Drama Syurga Yang Kedua

Korang tahu,

antara pelakon dalam cerita syurga yang kedua ni adalah Zarul Husin, Fasha Sandha, Elizad Sharifuddin, Nur Qistina Raisah. Diorang ni pun akan dibantu oleh beberapa orang artis yang juga pelakon tau. antaranya adalah Doria Rachel Jolly, Beego , Fazlina Ahmad Daud, Dian P Ramlee, Aziza Kazan, Afifah Nasir, Dato Jalaludin Hassan, Fana Azizan


pertama kali juga tengok gandingan zarul umbrella ,fasha sandha dan siti elizad dalam satu drama kan. kalau korang rajin follow Instagram diorang ni. mesti nampak chemistry antara mereka. hehe comel jer diorang dekat insta tu. haha

Sinopsis drama syurga yang kedua ni pula menekankan aspek kekeluargaan. jalan cerita dia bermula apabila Daniel yang berkahwin dengan sabrina tetapi masih tidak mempunyai anak, jadi ibu kepada daniel ni suruh lah dia kawin dengan vivy. dalam drama syurga yang kedua ni, fasha sanda merupakan pelakon watak vivy yang juga merupakan doktor kepada ibu daniel.


Drama Syurga Yang Kedua

konflik keluarga lah katakan. anak menantu dengan hantu. ehhhhh dengan mak mertua laah.. hehehe

Kalau korang tengok dendam aurora tu berapa episod ? seratus kan . drama ni tak sampai seratus tapi ada 70 episod. maak aiihh.. lama benorr yob . hehe korang layan lah drama panjang-panjang ni ya. hehe

akhir sekali, kalau korang nak tahu .drama syurga yang kedua ni adalah adaptasi dari drama indonesia tau. aku rasa cerita dia mesti panjang dan meleret kan. korang yang suka tengok cerita-cerita macam ni. korang layan lah ya. mesti seronok.


Senarai Penuh Finalis Gegar Vaganza 4 ( 2017 ) !

Senarai Penuh Finalis Gegar Vaganza 4 ( 2017 ) !

Assalamualaikum. selamat pagi . hehe korang kerja ker hari ni? hari isnin kan mestilah kerja. hehe takpa dapat pahala kan. hehe semalam korang tengok tak gegar vaganza 4 ? dah masuk separuh akhir dah konsert semalam rupanya. aku lak malas nak tengok semalam. rugi pula rasanya.

Minggu depan akan berlangsung Final GV 4 2017. jadi siapa yang ke pentas final ?


Senarai Penuh Finalis Gegar Vaganza 4 ( 2017 )

Senarai Penuh Finalis Gegar Vaganza 4 ( 2017 ) !



1. Hazami

2. Aishah

3. Firman

4. Tia Jinbara

5. Liza Hanim

6. Lan Kristal .

Peserta tersingkir yang telah diumumkan adalah Syura. alaahh sayangnyaa.

GV 4 tahun 2017 kali ni memang menarik. kekuatan mereka kali ni adalah kerana peserta gegar vaganza yang ada value tersendiri. macam aku, aku suka dengar suara aishah. memang dah legend dah dia ni. tapi masih maintain dan terus menyanyi .

tak mustahil nama aishah tersenarai dalam yang layak ke final gegar vaganza 4. yang lain power juga macam hazami dan firman. tia pun best dengan suara serak dan rock dia tu fuhh layaaan . hehe

konsert akhir gv 4 akan berlangsung di pinewood Iskandar malaysia studios pada 17 disember ini . jadi jangan lupa tengok persembahan terakhir mereka nanti.
CARA TUKAR NOMBOR TELEFON UNTUK TAC MAYBANK2U

CARA TUKAR NOMBOR TELEFON UNTUK TAC MAYBANK2U

Untuk pengguna perbankan internet , anda memang tidak boleh lari dari menggunakan Tac Number . Tac number merupakan antara ciri keselamatan yang di gunakan oleh Pihak Bank untuk menjamin tiada masalah ketirisan duit pelanggan mereka.

CARA TUKAR NOMBOR TELEFON UNTUK TAC NUMBER MAYBANK2U !

Masalah utama bila guna perbankan internet adalah :

nombor telefon tak berfungsi untuk dapatkan tac number. Jadi macam mana cara nak tukar nombor telefon tu ? korang ikut langkah dibawah ya .

Soalan Kedua : Boleh ke tukar nombor telefon untuk tac nombor maybank2u secara online ? 

jawapanya tak boleh.

TUKAR NUMBER TELEFON UNTUK TAC MAYBANK2U !



Apa itu Tac Number ?


Tac Number adalah kode pengesahan yang di hantar kepada anda . Dalam bahasa mudah, bila korang dah nak buat transfer duit . korang akan di minta untuk kod pengesahan. dan kod pengesahan terbabit di hantar kepada number telefon bimbit yang anda telah daftarkan. Ia di hantar melalui khidmat pesanan Ringkas (SMS) .


Masalah Number Telefon tak boleh Pakai untuk Tac Maybank2u ?


Masalah utama apabila Number telefon yang di daftarkan ke Maybank2u tak boleh digunakan. Mungkin atas faktor number telefon bertukar dan sebagainya . Jadi macam mana kita nak atasi masalah number telefon tak boleh pakai untuk Tac maybank2u ?


CARA TUKAR NOMBOR TELEFON UNTUK TAC NUMBER MAYBANK2U !



Ada Dua sahaja caranya iaitu anda perlu ke cawangan maybank berdekatan anda untuk membuat penukaran. Atau anda telefon number hotline Maybank2u di talian 1-300 88 6688

Segala urusan mengenai maybank2u boleh di rujuk kepada Number hotline atau pun ke cawangan-cawangan Maybank berdekatan anda.

Aku harap masalah tak boleh guna number telefon untuk tac number maybank2u tak berlaku dah selepas ini. kalau berlaku pun, korang dah tau cara nak atasi masalah tersebut. Jom share dengan kawan-kawan korang pasal ini. kesian diorang tak tahu. Sekian.

Lazada 12.12 Online Revolution Kembali Lagi . Barang apa yang best ?

Lazada 12.12 Online Revolution Kembali Lagi . Barang apa yang best ?

Assalamualaikum. hari ni sibuk sikit sebab pagi tadi ada exam. dia punya stress tu, fuhh kemain lagi. hahaha dah lah tak study lepas tu masuk exam. agak-agak keputusan nanti macam mana lah kan . hehe korang kali terakhir ambil exam bila ? komen dekat bawah ya.

Online Revolution

Lazada 12.12 Online Revolution Kembali Lagi .


Aku tau korang nak tahu pasal lazada 12.12 ni kan. sebelum tu, aku dah cerita pasal pengalaman ngeri semasa shopping 11.11 dengan lazada hari tu. terima kasih kalau korang dah baca. kalau belum, boleh baca yer. hehehe

aku harap pengalaman tu tak kan berulang lagi lah kan.

untuk bulan disember ini, lazada sekali lagi buat jualan murah untuk barang-barang yang ada dalam lazada tu sempena tarikh keramat 12.12 . mungkin sebab hari tu ada " untung " jadi diorang cuba pula untuk bulan ni . hehehe

barang menarik yang di jual sempena Online Revolution Lazda ?

mesti korang dah survey sikit untuk promosi kali ni. aku pun adalah dua tiga barang nak beli. hehehe tapi tak taulah jadi beli ketidak. antara barang yang menarik perhatian aku adalah TV 32 inchi. sebenarnya nak guna untuk main game. lalala

kan aku pernah cerita yang aku beli PS4 dengan lazada sebelum ni. haa, nak main dekat tv sekarang ni macam biasalah kena buat jadual. masa orang tak tengok baru boleh main. hahaha

target aku bawah 7 ratus. aku dah jumpa dah. cuma aku nak tunggu masa online revolution nanti harga dia macam mana. kalau lagi murah, baru belilah aku beli .

itu jerlah rasanya. haha kalau beli banyak nanti habis duit blog aku bulan ni.
nak kena menyimpan juga kan. tak kan nak keluar-keluar jer .

Fakta dari 11.11 online revolution baru ni, antara barang yang paling banyak orang beli adalah Powerbank. sebab apa eh ? hahaha

korang rasa nak shopping apa agaknya nanti. sekarang dah 9 Disember 2017 , lagi 3 hari jer lagi. aku ada tips untuk korang yang nak shopping dengan lazada. korang buat macam ni tau, beberapa hari sebelum sales yang diorang buat, korang cuba survey dulu harga barang yang korang nak.

bila hari kejadian, korang tengok juga harga barang tu. ada perbezaan ke tidak. aku dah selalu cuba. tapi aku tak mau bagitau korang. nanti korang cakap aku tipu. hehehe korang buat eksperimen sendiri . tengoklah harga tu turun atau tidak . hehe

baiklah, korang komen dekat bawah tau, apa yang korang nak beli nanti dekat bawah yer. nanti aku cuba cari kalau ada kupon untuk lazada 12.12 Online revolution ni ya. 

sekian bebelan aku hari ni. hehe

TIADA NEGARA ISRAEL DALAM DUNIA INI !!!

TIADA NEGARA ISRAEL DALAM DUNIA INI !!!

Hari ini kita dikejutkan dengan cadangan baitul maqdis sebagai ibu negara israel . ia diumumkan oleh Donald Trump yang ingin mengubah kedutaan Amerika ke baitulmaqdis. pengumuman macam ini pasti akan meningkatkan kemarahan rakyat dan ummat islam dari seluruh dunia.

TIADA NEGARA ISRAEL DALAM DUNIA INI !!!

" TIADA NEGARA ISRAEL DALAM DUNIA INI "

semat dalam diri ni !
kata tak ada israel dalam dunia !

bagitau dekat anak-anak,
tak ada israel dalam dunia.

mereka perampas tanah ummat islam ,
merekalah pengganas !
mereka yang bunuh insan tak berdosa.
mereka bunuh adik, abang, pakcik makcik , kakak kita di sana.

adakah masih ada ruang untuk mereka di dunia ?
kenapa kita masih ada rasa kesian dengan mereka ni ?

kenapa ??

sudah-sudahlah membantu mereka ini.

sekarang bantulah rakyat palestin tu.
mereka perlukan kita.

palestin hak ummat islam.
kenapa kita masih degil untuk bantu mereka ?

kenapa ??
tak ada hati perut ka kita ni ?

Aku cadangkan kita kembali BOIKOT barangan mereka.
tindakan mereka dah melampau, masih lagi kita nak sokong mereka ?

ada orang cakap, boikot tak bagi kesan kepada mereka.

sebenarnya kempen boikot betul berkesan kepada mereka.
syarikat mereka menerima akibat dari perlakuan mereka.

aku ada buat research mengenai satu syarikat terkenal.
dalam laporan mereka, boikot ummat islam satu ketika dahulu mengganggu ekonomi mereka.

ya, kita ada kuasa sebagai pengguna.
gunakan lah kuasa kita ini demi kebaikkan ummah.

tak mampu nak angkat senjata,
buatlah benda ni.

tak kan nak tengok diorang bermaharaja lela ?
buat sesuka hati.

rampas tanah orang,
kemudian kata itu tanah mereka.

jangan sampai nanti kita balik jumpa ALLAH,
kita tak ada sedikit pun sumbangan terhadap ummat islam.

sedih.
sedih
sedih.

#sayabersamapalestin
#tiadanegaraisrael

banyakkan qunut nazilah .
moga semuanya selamat.

Kataubaid© .