Kisah Misteri : " RNR Dah Tutup Tapi Orang Luar Masih Makan Disitu "

Kisah Misteri : " RNR Dah Tutup Tapi Orang Luar Masih Makan Disitu "

Kisah Misteri Rnr Lengong Berhantu . Ini kisah misteri yang menjadi "viral " sekarang ni. banyak laporan di media yang mengetengahkan cerita seram mengenai sebuah Rnr yang ditutup tetapi masih ada yang singgah makan di situ .

persoalannya mereka makan apa ?
Rnr mana yang berhantu tu ?

Rnr Lengong yang terletak di sebelum jambatan Raja Muda Nazrin Shah di lebuhraya Kuala Kangsar- Grik ini mempunyai kisah misteri tersendiri. sebenarnya RNR ni dibina agak tinggi sebab nak bagi pengunjung menikmati keindahan tasik raban yang sungguh cantik .

Kisah Misteri Rnr Lengong Berhantu



Menurut pihak berkuasa Hentian Rehat dan rawat ini telah ditutup sejak tahun 2010 kerana kekurangan pengunjung namun terdapat cerita misteri melibatkan rnr ini. Antaranya adalah terdapat cerita, orang ramai singgah makan di hentian ini sedangkan ia sudah ditutup.

Menurut orang kampung, mereka tak pernah nampak benda tersebut berlaku. selalunya orang luar yang menggunakan laluan itu ja yang nampak...

namun peristiwa pelik tidak berhenti di situ sahaja, ada ketika mereka akan nampak seorang perempuan di laluan tersebut. adakala dia hanya diamkan diri sahaja dan ada kala kita akan nampak dia terbang merentasi jambatan tersebut.

Kisah Misteri Rnr tasik raban Berhantu

**gambar dari google map .

Artikel Berkaitan :

# Masih Ada Pengunjung ?

# Ada Yang berhenti Makan .

# Pernah dengar Orang bercakap .


ini bergantung sama ada dia mahu menunjukkan diri atau tidak.

ada penduduk kampung berkata, selalunya kawasan tersebut sering berlaku kemalangan. mereka juga kata selang dua atau 3 hari lepas kemalangan tersebut, pasti akan nampak seorang wanita di tepi jalan tersebut macam yang diterangkan sebelum ni .

siapakan dia ?

penduduk kampung yang pernah nampak " benda " tersebut mengatakan muka nya amatlah buruk.

kita juga dinasihatkan agar tidak melalui kawasan tersebut selepas pukul 12 tengah malam. kalau " rezeki " korang, boleh lah jumpa dia. hehehe

kalau korang guna lebuh raya kuala kangsar - grik tu hati-hati lah yer.. takut ada benda ikut pula. jangan singgah berhenti dekat RNR lenggong tau .

ini lah kisah misteri rnr tasik raban yang viral baru-baru ni. serius weh. seram bila baca, korang pernah ke lalu sini ? jom komen dibawah.

Koleksi Kupon Diskaun Untuk Lazada 12.12 Online Revolution !

Koleksi Kupon Diskaun Untuk Lazada 12.12 Online Revolution !

Kupon Diskaun Lazada. Assalamualaikum, korang masih shopping dengan lazada ker ?
almaklumlah sales sampai 14hb kan. jadi mesti banyak benda yang nak di beli. aku pun sempat tengok-tengok ja. hahaha malas lak nak beli, sayang nak keluarkan duit. sebab kebanyakkannya adalah barang kehendak, bukan keperluan pun. takpalah nanti-nanti kita tengok macam mana kan, kalau rasa nak beli, kita beli lah. kalau tak, tak yah beli. hehehe

Korang shopping dengan lazada pakai kupon tak ?

selalunya kupon ni adalah berbentuk potongan harga atas setiap pembelian yang korang buat dengan lazada. jadi ada penjimatan disitu. jom aku kongsikan koleksi kupon diskaun lazada untuk korang guna sempena Online revolution kali ni .

Kupon Diskaun Lazada

Kupon Diskaun Lazada

Kupon Diskaun Lazada

Kupon Diskaun Lazada


Korang gunakanlah kupon ni ya. jangan lupa kongsikan dengan rakan-rakan yang lain. kupon diskaun lazada ni bukan selalu ada. bila dah ada ni banyak pula kan. hehehe

selamat bershopping .

BIODATA NUR QISTINA RAISAH, PELAKON KANAK-KANAK

BIODATA NUR QISTINA RAISAH, PELAKON KANAK-KANAK

BIODATA NUR QISTINA RAISAH

BIODATA NUR QISTINA RAISAH. Pelakon kanak-kanak yang comel ini dah lama jadi artis tau. banyak drama lakonan dia menjadi dan seronok untuk ditonton. walaupun umur qistina raisah masih muda, tapi dia sudah berjaya mengembangkan bakat lakonan dia sehingga membintangi beberapa drama yang " viral " tau.

antara drama yang viral tu adalah Papa Ricky dan terbaru dia akan membintangi drama syurga yang kedua bersama dengan pelakon zarul umbrella dengan siti elizad. jom baca nur qistina punya biodata dekat bawah ni ya .


NUR QISTINA RAISAH

**gambar sumber instagram qistina

Nama Penuh : Nur Qistina Raisah bt Mohd Kamarolazari
Nama Artis : Qis
Umur : 9 tahun [ 2017 ]
Tarikh Lahir : 2008
Asal : Selangor

Instagram nur qistina pun selalu berupdate. jadi orang lebih kenal dengan dia kan. followers dia pun ramai. lebih ramai dari aku. hehehe

Kita doakan yang qistina akan terus berjaya dalam dunia seni. aku suka tengok lakonan dia. dah lah comel lepas tu pandai berlakon pula kan. tahniah tau ! harap lepas ni boleh menang anugerah pulak kan.

sekian .
Beli Milo Dengan Lazada Memang Murah Harganya, Patutlah Ramai Yang Beli...

Beli Milo Dengan Lazada Memang Murah Harganya, Patutlah Ramai Yang Beli...

harga milo di lazada



Assalamualaikum korang. sihat kan hari ni.
hari ni pagi-pagi lagi aku rasa nak beli milo di lazada .

orang cakap harga milo tu lebih murah berbanding dekat luar.
betul ke ?

sempena 12.12 Online revolution lazada hari ni sampai 14 disember ni, aku pun rasa nak tengok murah tak harga barang-barang dalam tu.

antaranya adalah MILO !

hehe

Untuk Milo 1kg , harga dia hanya RM 15.70 . berbanding harga asal Rm 21.80 harga asal .

Murah gila-gila kan .

dapatkan di sini - Milo 1kg lazada .

Harga milo di pasaran selalunya akan lebih mahal berbanding di atas talian. jadi kalau korang na beli , baik beli sekarang.

boleh jer beli secara banyak terus. jimat pun jimat. hehe

kalau korang nak tengok kedai lain, boleh usha dekat pautan ini .

- Milo Murah di Lazada .

seronok tengok harga promosi online ni. mencabar keimanan sungguh lah . hehe korang pula dah beli apa tu ? ke nak simpan duit lagi .

hehe
tak pa simpan lah selagi mampu,
sebab ia penting untuk masa depan .

Fokus.

kalau dah habis milo dekat rumah tu.
korang beli lah dekat sini ya. hehe

sekian .

Zarul Husin, Siti Elizah dan Fasha Sandha Pelakon Drama Syurga Yang Kedua

Zarul Husin, Siti Elizah dan Fasha Sandha Pelakon Drama Syurga Yang Kedua

PELAKON DRAMA SYURGA YANG KEDUA . Assalamualaikum. kali ni aku nak kongsikan mengenai pelakon dalam drama syurga yang kedua. almaklumlah , hari ni hari terakhir drama dendam aurora ditayangkan. lepas ni drama syurga yang kedua ni yang akan menggantikan drama tersebut. tak leh nak tengok aurora dah kan. haha

dah boleh rileks-rileks sikit. hehe tapi drama baru ni pun best juga. pelakon-pelakon dalam drama arahan zamri zakaria ni pun hebat-hebat belaka. macam mana sinopsis untuk drama syurga yang kedua ni ? jom baca dibawah.

Drama Syurga Yang Kedua

Korang tahu,

antara pelakon dalam cerita syurga yang kedua ni adalah Zarul Husin, Fasha Sandha, Elizad Sharifuddin, Nur Qistina Raisah. Diorang ni pun akan dibantu oleh beberapa orang artis yang juga pelakon tau. antaranya adalah Doria Rachel Jolly, Beego , Fazlina Ahmad Daud, Dian P Ramlee, Aziza Kazan, Afifah Nasir, Dato Jalaludin Hassan, Fana Azizan


pertama kali juga tengok gandingan zarul umbrella ,fasha sandha dan siti elizad dalam satu drama kan. kalau korang rajin follow Instagram diorang ni. mesti nampak chemistry antara mereka. hehe comel jer diorang dekat insta tu. haha

Sinopsis drama syurga yang kedua ni pula menekankan aspek kekeluargaan. jalan cerita dia bermula apabila Daniel yang berkahwin dengan sabrina tetapi masih tidak mempunyai anak, jadi ibu kepada daniel ni suruh lah dia kawin dengan vivy. dalam drama syurga yang kedua ni, fasha sanda merupakan pelakon watak vivy yang juga merupakan doktor kepada ibu daniel.


Drama Syurga Yang Kedua

konflik keluarga lah katakan. anak menantu dengan hantu. ehhhhh dengan mak mertua laah.. hehehe

Kalau korang tengok dendam aurora tu berapa episod ? seratus kan . drama ni tak sampai seratus tapi ada 70 episod. maak aiihh.. lama benorr yob . hehe korang layan lah drama panjang-panjang ni ya. hehe

akhir sekali, kalau korang nak tahu .drama syurga yang kedua ni adalah adaptasi dari drama indonesia tau. aku rasa cerita dia mesti panjang dan meleret kan. korang yang suka tengok cerita-cerita macam ni. korang layan lah ya. mesti seronok.


Senarai Penuh Finalis Gegar Vaganza 4 ( 2017 ) !

Senarai Penuh Finalis Gegar Vaganza 4 ( 2017 ) !

Assalamualaikum. selamat pagi . hehe korang kerja ker hari ni? hari isnin kan mestilah kerja. hehe takpa dapat pahala kan. hehe semalam korang tengok tak gegar vaganza 4 ? dah masuk separuh akhir dah konsert semalam rupanya. aku lak malas nak tengok semalam. rugi pula rasanya.

Minggu depan akan berlangsung Final GV 4 2017. jadi siapa yang ke pentas final ?


Senarai Penuh Finalis Gegar Vaganza 4 ( 2017 )

Senarai Penuh Finalis Gegar Vaganza 4 ( 2017 ) !



1. Hazami

2. Aishah

3. Firman

4. Tia Jinbara

5. Liza Hanim

6. Lan Kristal .

Peserta tersingkir yang telah diumumkan adalah Syura. alaahh sayangnyaa.

GV 4 tahun 2017 kali ni memang menarik. kekuatan mereka kali ni adalah kerana peserta gegar vaganza yang ada value tersendiri. macam aku, aku suka dengar suara aishah. memang dah legend dah dia ni. tapi masih maintain dan terus menyanyi .

tak mustahil nama aishah tersenarai dalam yang layak ke final gegar vaganza 4. yang lain power juga macam hazami dan firman. tia pun best dengan suara serak dan rock dia tu fuhh layaaan . hehe

konsert akhir gv 4 akan berlangsung di pinewood Iskandar malaysia studios pada 17 disember ini . jadi jangan lupa tengok persembahan terakhir mereka nanti.
CARA TUKAR NOMBOR TELEFON UNTUK TAC MAYBANK2U

CARA TUKAR NOMBOR TELEFON UNTUK TAC MAYBANK2U

Untuk pengguna perbankan internet , anda memang tidak boleh lari dari menggunakan Tac Number . Tac number merupakan antara ciri keselamatan yang di gunakan oleh Pihak Bank untuk menjamin tiada masalah ketirisan duit pelanggan mereka.

CARA TUKAR NOMBOR TELEFON UNTUK TAC NUMBER MAYBANK2U !

Masalah utama bila guna perbankan internet adalah :

nombor telefon tak berfungsi untuk dapatkan tac number. Jadi macam mana cara nak tukar nombor telefon tu ? korang ikut langkah dibawah ya .

Soalan Kedua : Boleh ke tukar nombor telefon untuk tac nombor maybank2u secara online ? 

jawapanya tak boleh.

TUKAR NUMBER TELEFON UNTUK TAC MAYBANK2U !



Apa itu Tac Number ?


Tac Number adalah kode pengesahan yang di hantar kepada anda . Dalam bahasa mudah, bila korang dah nak buat transfer duit . korang akan di minta untuk kod pengesahan. dan kod pengesahan terbabit di hantar kepada number telefon bimbit yang anda telah daftarkan. Ia di hantar melalui khidmat pesanan Ringkas (SMS) .


Masalah Number Telefon tak boleh Pakai untuk Tac Maybank2u ?


Masalah utama apabila Number telefon yang di daftarkan ke Maybank2u tak boleh digunakan. Mungkin atas faktor number telefon bertukar dan sebagainya . Jadi macam mana kita nak atasi masalah number telefon tak boleh pakai untuk Tac maybank2u ?


CARA TUKAR NOMBOR TELEFON UNTUK TAC NUMBER MAYBANK2U !



Ada Dua sahaja caranya iaitu anda perlu ke cawangan maybank berdekatan anda untuk membuat penukaran. Atau anda telefon number hotline Maybank2u di talian 1-300 88 6688

Segala urusan mengenai maybank2u boleh di rujuk kepada Number hotline atau pun ke cawangan-cawangan Maybank berdekatan anda.

Aku harap masalah tak boleh guna number telefon untuk tac number maybank2u tak berlaku dah selepas ini. kalau berlaku pun, korang dah tau cara nak atasi masalah tersebut. Jom share dengan kawan-kawan korang pasal ini. kesian diorang tak tahu. Sekian.

Kataubaid© .