Type something and hit enter

author photo
By On
Cara Mudah Download Gambar Instagram| Mungkin ramai yang tak tahu cara nak buat benda ni kan.semua orang ada instagram,kadang-kadang tu kita nak simpan gambar yang cantik-cantik tapi kita tak tau cara nak download dia. jangan risau aku akan terangkan caranya di bawah ini.

Langkah-langkah dia tak susah pun, korang ikut jer tau. sebelum tu, aku nak kongsikan satu tips untuk korang dapat follower banyak. korang nak tahu tak? korang baca dekat sini >> cara tambah follower instagram << .


cara Download Gambar Instagram

Nak Download Gambar Instagram ?


1. Buka Instagram korang .
2. pilih gambar yang nak di download.
3. Copy Url gambar tersebut.

kalau korang guna laptop, bahagian link atas macam dalam gambar.

Cara Mudah Download Gambar Instagram

Copy link dalam kotak merah tu.

4. korang pergi ke Downloadgram .

5. Masukkan link yang korang copy tadi kedalam ruang yang di sediakan.

6. kemudian klik download.

7. Selesai !!

mudah jer kan.

kalau version mobile, korang kena ' copy url ' untuk save link gambar tu.
dan selebihnya boleh ikut cara di atas.

Aku pernah cuba dinsta sebelum ini, tapi bila save, tak leh nak buka. jadi aku tukar ke downloadgram untuk download gambar instagram dengan cepat dan yang paling penting mudah jer !!

Semoga berjaya.

1 comments:

avatar

Terima kasih ajar ilmu baru...mana tahu gambar di galeri hp tetiba hilang, cara mcm ni boleh save kembali apa yg nak kan.

Click to comment