Software WAJIB ADA dalam laptop korang !


Assalamualaikum .

MICROSOFT |  Sebelum ni aku dah cerita dekat korang mengenai cara mudah nak format laptop yang aku cuba sendiri dan terbukti mudah dan senang . Cumanya macam aku cakap dalam entri tu,bila format,akan hilang semua benda dalam laptop kita ni.segala software hilang. yang tinggal hanya i.e dan recycle bin je.

Bila tiba-tiba kita nak menulis something, terbantut jugak la. yang paling lawak. bila nak upload gambar dekat fb, tengok2 folder kosong je. baru teringat, laptop kena format hahaha. sedih gila, banyak kerja-kerja yang aku buat dulu dah hilang. tapi sangka baik je la. Mungkin Allah nak hilangkan kenangan2 pahit kot. hehe

korang pernah alami benda ni? ke korang sempat back up file korang ? masalah aku adalah, aku tak sempat back up. dia dah jadi undercontrol dah laptop aku. terklip klip.tu yang aku terus format tu. tapi at the end puas hati juga ^^ alhamdulillah.

Jadi,laptop dah kosong, nak letak apa dalam laptop ni ?

1.Microsoft Office .
**student wajib ada benda ni !
2.Adobe Photoshop
3.Adobe Ilustrator.

ni benda yang wajib untuk aku. hehe sebab ketiga-tiga benda alah ni penting sebab aku suka guna psd untuk edit2 picture atau buat poster. Word tu pula lebih kepada untuk menulis karya atau artikel.Tapi ingat ! jangan lupa download Anti-Virus jugak ! huhu kang tak pasai2 menangis tak berlagu nanti ^_^

sekian. Software WAJIB ADA dalam laptop korang !
Jom like Page admin untuk info menarik !

0 comment... add one now

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)