Hukum Gosok Gigi Selepas Subuh Ketika Berpuasa

Berus Gigi merupakan keperluan bagi setiap manusia, tapi bolehkah menggosok gigi ketika berpuasa dan selepas bersahur? Ramai yang masih keliru dan jawapannya ada di artikel ini.


Assalamualaikum, bulan ramadhan bakal menjelma. jadi mesti ramai diantara kita yang terlupa mengenai ilmu berkaitan bulam puasa. ada satu soalan yang popular " ustaz, boleh tak kita berus gigi selepas subuh dalam bulan puasa ? ". 


ada soalan lain " ustaz, apa hukum kita berus gigi pada siang hari di bulan ramadhan, boleh ke ? " nampak macam sama jer soalan dia tapi lain.


Sebelum itu, aku rasa aku nak kongsikan mengenai adakah dibolehkan pakai earphone ketika puasa ? Ramai yang lega bila dapat tahu mengenai perkara itu. korang boleh rujuk link artikel yang aku kongsikan itu ya.


Hukum Gosok Gigi Selepas Subuh Ketika Berpuasa
Hukum berus Gigi Ketika Berpuasa


Jawapan Hukum Gosok Gigi Selepas Sahur Ketika Berpuasa


jawapan bagi persoalan tersebut adalah dibolehkan gosok gigi.
tak ada masalah.

šŸ‘‰ Jawapannnya TAK BATAL PUASA !

Jangan telan ubat gigi sudah la yer, kalau telan baru batal .

Cumanya dalam mazhab Syafie , MAKRUH hukumnya kalau kita cuci gigi selepas tergelincir matahari.

Jom tengok penjelasan Ustaz Azhar Idrus berkaitan masalah ini. Dalam video ini ustaz azhar beri penjelasan yang lebih mendalam dan memudahkan anda memahami mengenai perkara ini.

Aku harap sangat, perkongsian aku mengenai kekeliruan gosok gigi dalam bulan puasa ini membantu anda melakukan ibadah puasa dengan lebih sempurna.

insyaallah.

anda nak pahala lebih hari ini ?
kongsikan ilmu yang anda dapat ini kepada rakan-rakan lain.

semoga ilmu ini sentiasa segar dalam hati kita.

Previous Post Next Post