MUSIM HUJAN SEKARANG NI !

MUSIM HUJAN SEKARANG NI ! | Dua tiga hari ini kita dengar banyak kawasan di negara kita ini dilanda banjir . Ia berikutan Hujan yang turun secara mendadak sejak beberapa hari ini . Bermula dari kelantan  kemudian ke terengganu, johor , pahang , selangor dan perak sudah di naiki air dalam masa 3 hari sahaja .

Terkejut bila mendengar berita ini sebabnya kalau ikut laporan yang di keluarkan . hampir separuh Malaysia di tenggelami air. Allahurabbi . Semoga ujian hujan dan banjir ini akan memberi khabar gembira buat kita semua .

TIPS KETIKA BANJIR !


TIPS KESIHATAN KETIKA MUSIM HUJAN


Jom aku kongsikan sedikit tips kesihatan ketika musim hujan ini . Berikut merupakan Tips Kesihatan ketika musim hujan :

TIPS KESIHATAN KETIKA MUSIM HUJAN.


1. Jangan Main Hujan.
2. Jangan Main Air banjir.
3. Rasa tak sihat ? sila segera jumpa doktor .
4. Banyakkan minum air bersih .


Bila musim banjir ini juga, kita kena banyak pantau anak-anak kita , sebabnya bimbang mereka bermain air di kawasan yang tidak sepatutnya. Aku tengok berita di tv juga melaporkan yang ada remaja lemas di Sungai ketika banjir ni. kalau boleh elakkan mereka dari pergi jauh dari pengawasan kita.

Akhir sekali, MUSIM HUJAN SEKARANG NI , eloklah kita rajin tolong menolong antara satu sama lain . Jangan pentingkan diri sendiri . Kalau ada NGO yang ingin membantu, segeralah menghulurkan bantuan kepada mereka . Kami doakan yang terbaik untuk kita semua. Insyaallah.

Sekian.

Previous Post Next Post