PERINGATAN TUHAN DENGAN PENAMBAHAN USIA !

PERINGATAN TUHAN DENGAN PENAMBAHAN USIA ! | Saban hari kita diingatkan dengan usia yang semakin meningkat. Kadang-kadang aku sendiri tak faham kenapa kita perlu risau dengan usia yang meningkat. Bukan ke, makin meningkat usia makin matang seseorang itu. Rupanya sangkaan aku itu meleset jauh.sebagai seorang Islam, kita wajib yakin yang kita pasti akan menemui mati. dan setelah mati , kita akan bangun kembali di hari akhirat.

Sebab itulah, kita perlu bimbang dengan usia yang meningkat jika amalan kita masih di tempat yang sama tanpa peningkatan. Amalan yang di lakukan haruslah selari dengan ilmu yang betul hasil dari kita berguru dengan ustaz dan para alim ulama . Usia yang meningkat membuatkan kita sering rasa inginkan pembaharuan dalam hidup. Rasa itu tak cukup, ini tak cukup dan akhirnya menyebabkan kita lupa kepada kematian.


PERINGATAN TUHAN DENGAN PENAMBAHAN USIA !Aku bimbang juga, kalau aku sendiri lupa dengan kematian. Aku bimbang kalau kematian datang mengejut. Semoga Kita betul-betul bersedia untuk berhadapan dengan kematian .Sebenarnya , saja aku kongsikan perkara ini, sebagai ingatan untuk aku dan kita semua . Usia muda juga tidak menjamin kita akan hidup lama . ramai ja yang pergi lebih awal dari kita. 

Akhir sekali, aku mohon doa sahabat-sahabat yang membaca blog aku ini agar mendoakan perkara kebaikkan untuk aku dan keluarga. Insyaallah aku juga mendoakan kalian seperti mana doa kalian kepada aku.

Maaf ya, entri ringkas sangat.

Sekian .


1 Comments

Previous Post Next Post