Biodata Mira Filzah Pelakon Drama Sweet Dreams. Pelakon yang memiliki wajah yang cantik ini yang bernama Mira Filzah kembali dengan drama terbaru iaitu Drama pujaan Hati Kanda. Rasanya, ini drama penutup untuk mira sebelum memasuki tahun 2019. 

Kemaskini Ogos 2019, Mira kembali membintangi sebuah drama arahan Micheal Ang yang diberi tajuk Drama Sweet Dreams

Pada tahun 2015, nama mira filzah menjadi sebutan ramai apabila membintangi drama cinta si wedding planner. 

Kemudian beliau terkenal pula dengan drama Abang Beduk yang telah berjaya menarik minat penonton untuk menonton telefilem tersebut.Biodata Mira Filzah Pelakon
Tahun 2018 juga merupakan tahun yang manis buat Mira, banyak drama lakonannya mendapat sambutan ramai dan dia juga telah menceburi bidang pengacaraan.

BIODATA MIRA FILZAH Pelakon Drama Sweet Dreams

Nama Sebenar : Nur Amirah Filzah Binti Badiozaman
Nama Artis : Mira Filzah
Umur : 25 Tahun (2018)
Tempat Lahir : Bangi Selangor
Senarai Drama lakonan Mira Filzah adalah Eksperiment Cinta, Abang Beduk, Nasi Dagang Lembu Korban ,Cinta Si Wedding Planner, Lelaki kiriman Tuhan dan banyak lagi.

Ig Mira Filzah : https://www.instagram.com/mfmirafilzah

Tahun 2019 ni, jarang nampak mira dalam tv, Kalau ada pun dalam rancangan Nona dan Pujaan Hati Kanda Raya saja. Mungkin dia akan muncul balik selepas ni. hehe

Sekarang pun banyak drama kan, jadi terpaksalah tunggu giliran kan.

biodata mira filzah pelakon
Kredit Gambar : ridhwanvilla.blogspot.com

Aku ingat lagi masa drama cinta si wedding planner dulu, ramai gila yang kutuk Mira sebab tak pandai berlakon. Kini, dia menjadi semakin baik dan matang dalam kerjaya dia. Pengalaman mengajar kita untuk berubah kepada lebih baik. Tahniah Mira Filzah.

Tak sabar nak tengok karya dan drama-drama baru lakonan Mira kan. Kita tunggu jerlah. hehe

Post a Comment

Previous Post Next Post