Type something and hit enter

author photo
By On
Musim Sejuk di Malaysia Membuatkan Aku Teringat Winter Di Mesir, Sebelum ni aku ada kongsikan pasal cara semak cuaca dan suhu dekat tempat korang kan. hari ni aku teringat pula kenangan di mesir dulu. untuk korang yang tak tahu, aku pernah belajar di mesir kejap ( 3 tahun juga lah). hehe lepastu ? aku balik malaysia balik. hahaha

Musim Sejuk di Malaysia Membuatkan Aku Teringat Winter Di Mesir

gambar sekadar hiasan( salji di cairo )

tak mau cerita pasal tu, cuma aku nak kongsikan sikit pengalaman aku dekat sana masa winter. sebenarnya disebabkan kita tengah alami musim sejuk di malaysia, jadi aku teringatlah dulu-dulu aku pernah alami pengalaman winter di mesir. cumanya tak lah sesejuk di sana kan.

kita hanya sejuk sikit jerr.

aku teringat , kalau musim sejuk jer mesti akan ada satu selimut khas.
orang mesir panggil " saratoga "

dia macam selimut tebal untuk membantu korang elak dari kesejukkan.
memang best duduk dalam tu.

hehehe
kalau musim panas, memang tak best. sebab panas gila.

jadi saratoga ni memang sesuai untuk musim sejuk.

menu faveret aku masa musim sejuk adalah roti dengan nutella dan hot chocolate atau milo.
milo susah sikit nak dapat dekat mesir.

jadi aku minum hot chocolate jer.

memang mengasyikan. hehe
tiba-tiba jer teringat mesir ni.

mesti ada orang rindu dekat aku ni.
ehhh.

hehe

apa pun ,
sejuk merupakan satu ujian.

jangan biar diri kita terlalai kerana musim sejuk ni, kita akan jadi malas. hehe

keje nak tido jerr..
lagi satu,

subuh jangan tinggal pulak yer.
tau2 lah musim sejuk.

hehehe

:)



2 comments

avatar

NMemang sejuk sehingga terasa ke tulang temulang

Click to comment