CARA TUKAR SIM KAD CELCOM KEPADA NANO ATAU MICRO SIM CARD !

12 Mei 2017

CARA TUKAR SIM KAD CELCOM KEPADA NANO ATAU MICRO SIM CARD ! | Baru-baru ni, aku tukar phone baru jadi aku kenalah tukar simcard jadi nano atau micro simcard ni. aku memang tak tau langsung pasal Nano dan Micro Simcard ni. jadi aku tengok guide dalam manual phone tu dan kemudian aku pi tukar dekat Celcom Center . Berikut merupakan CARA TUKAR SIM KAD CELCOM KEPADA NANO ATAU MICRO SIM CARD !


CARA TUKAR SIM KAD CELCOM KEPADA NANO ATAU MICRO SIM CARD !
Tukar simcard celcom


CARA TUKAR SIM KAD CELCOM KEPADA NANO ATAU MICRO SIM CARD !


1. Kenal pasti slot sim card anda. sama ada micro atau nano yang di perlukan .
2. Kemudian pergi ke celcom center berdekatan anda .
3. Kata nak tukar simcard .
4. nanti korang kena bagi ic dekat diorang untuk pendaftaran.
5. Selepas 15 minit/ 30 minit , korang boleh guna dah number korang .

AMARAN !


Sila Save dulu number phone yang ada dalam simcard lama. sebabnya kalau korang tukar simcar nano atau micro, automatik ia akan hilang. kan dah susah kalau tak save lagi.

PENGGUNA CELCOM PULAU PINANG !


1. Kalau korang nak tukar simcard yang jenis prepaid , korang kena pergi dekat blue cube. kalau post paid boleh ja buat dekat center celcom di Queensbay mall penang . tapi kalau prepaid kena pi Blue cube dekat dengan Hospital Pantai Bayan baru.

Aku pun silap sebelum ni. last-last depa habaq kena buat dekat blue cube. jadi kita pun serbu sana lah. hehe

Aku harap hangpa pahamlah na. hehe untuk negeri lain, aku tak pasti . korang kena terjah dekat celcom center berdekatan korang untuk maklumat, kalau korang ada maklumat, boleh komen dekat bawah ni ya .

Kesimpulan.

Mudah jer CARA TUKAR SIM KAD CELCOM KEPADA NANO ATAU MICRO SIM CARD ! ni. kalau korang pandai, boleh buat sendiri tapi lebih baik pi celcom ja sebab takut salah potong lak kan. Dekat center tu dah siap dah potongan sim card nano atau micro. korang hanya tunggu 5 minit ja. lepas tu siap.

Semoga bermanfaat.

Sekian .

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kataubaid© .