#CABARANTANPATUNAI - JOM TENGOK APA SI JAA DAN NADIA NI BUAT !

#CABARANTANPATUNAI | Korang tahu mengenai #cabarantanpatunai ? Apa itu cabaran tanpa tunai dan #debitjer ? sedikit pengenalan mengenai kempen  yang di anjurkan oleh Cimb Bank ini adalah bertujuan untuk memberi kemudahan kepada pengguna untuk menggunakan kad debit secara maksimum ! Kan dulu heboh mengenai tukar kad atm kepada kad debit . haa itulah tujuannya antara lain memudahkan kerja dan urusan kita .


cimb bank kempen debitjer
Tengok jaa ! layan #debitjer dengan #cabarantanpatunai


Dalam #Cabarantanpatunai ini membuktikan yang kita mampu untuk travel dari KL ke JB dan kemudian ke Pulau Pinang tanpa wang tunai ! semua Debit jer. Bayangkan beli nasi kandar pun pakai kad debit Cimb bank !

Wow !

Ubai tipu niiiiii.

Ish , betul lahhh, tak percaya tengok apa si Jaa dan Nadia ni buat dengan kad debit Cimb bank . Rujuk pautan ini .

Pendek kata, zaman dah semakin maju, kita pun kenalah ikut sistem baru yang lebih terkini di malaysia ni kan. walaupun tak selaju negara luar tapi ia sesuai untuk masyarakat malaysia. tak pa pelan-pelan kita move on .

nak tukar kad atm ke kad debit pun orang mengamuk ! sebab depa malas nak pi bank, inikan pulak nak ubah sistem lagi power. apa nak jadi dengan orang malaysiakan . ermm muhasabah kan .

Kesimpulan

Korang dah tengok apa yang Jaa dan Nadia buat ? haa bestkan bila travel bawa kad debit je. srap srap srap je. hehehe aku yakin #cabarantanpatunai ini mampu beri kelebihan kepada kita bila kita travel di samping memastikan keselamatan kita berbanding kita travel dengan wang yang banyak. Risiko untuk di rompak juga tinggi betul tak ?

Jom cuba #cabarantanpatunai !

Sekian .

1 ulasan:

  1. IQ pun suka guna kad debit, tapi kena aware baki kad ada berapa, kang main swap je habis camtu je duit..huhu

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.