RAHSIA BUAH LAICI DALAM MASAKAN !

Aku rasa macam lama aku tak update pasal resepi kan. last aku update tahun lepas. hahaha bapak lama gila weeh. hari ni aku nak kongsikan satu resepi, sebenarnya bukan la resepi sangat pun lebih kepada kegunaan buah laici dalam beberapa masakan.

Aku baca dalam artikel 9 RESEPI LAICI , dia menceritakan beberapa resepi yang menggunakan buah laici dalam masakan mereka. cuma kali ini aku kongsikan 2 sahaja. Yang lain korang rujuk link yang aku bagi tu ya. sebab aku pilih dua respi ini adalah kerana dia mudah dan tak pernah di buat orang lagi.

1. Sandwish Laici .

cara buat sandwish
gambar sumber : says.com

cara nak buat mudah sahaja,

1. potong roti gardenier kepada dua.
2. letak salad dan tomato yang sudah di potong atas roti tersebut.
3. masukkan laici di tengah-tengah .
4. makan

mudah je kaan. korang kena cuba ni !

2. Kurma Laici .

resepi kurma ayam laici
gambar sumber :says.com

korang pernah masak kuah kurma kan. haa, untuk ini, bila dah masak, korang masukkan buah laici sekali. haa, pelikkan aku tak pernah cuba lagi.tapi aku suruh korang try dulu.ahahaha . Untuk Resepi Penuh ,klik link ini .

sebenarnya resepi ini, aku ambil dari link ENTRI 9 RESEPI BUAH LAICI . ada macam-macam lagi kegunaan laici dalam masakan yang korang kena tahu. korang klik link tu, untuk info lanjut ya !

sekian.


Jom like Page admin untuk info menarik !

1 comment... add one now

Sally Samsaiman Sally Samsaiman January 6, 2016 at 11:44 AM
rasanya mesti manis-manis sikit jadinyaa...btw dah klik dah..hihihi

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)