Hukum Telan Air Liur ketika Puasa !

Hukum Telan Air Liur ketika Puasa !
Hukum Telan Air Liur ketika Puasa !


hukum telan air liur ketika puasa.


assalamualaikum.

alhmdulillah, kita brada d pertengahan bulan ramadhan.
banyak pengalaman yg di lalui dlm ramadhan kali ni.

aku nak share satu hukum yg mana ,klau bulan puasa je, mesti kita was-was.

iaitu hukum telan air liur ketika puasa.

hahaha


hukum telan air liur ketika puasa.

setakat yg aku belajaq dan huraian para ustaz , hukum telan air liur ketika berpuasa adalah klau yg memang dlm mulut kalau telan, tak batal !

[update ] contohnya, bila kita bercakap atau kita tidak bercakap, akan ada air liur yang keluar. maka kalau kita telan , tak batal .

cumanya, klau korang kumpul bnyk-banyak air liur tu dalam mulut dan kemudian baru telan, maka itu batal

tkda keje nk kumpul ayaq liuq . haha

baca juga : Hukum korek hidung dan telinga ketika berpuasa 
hukum telan air liur ketika puasa.
hukum telan air liur ketika puasa.

semga bermanfaat.

maaf andai terlalu pendek huraian... hehe

bukan tak nak tulis panjang-panjang, cuma bimbang tk paham je. t lg susah ^^


1 ulasan:

  1. geli lah simpan air liur banyak2 then telan..haha

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.