Hukum Telan Air Liur ketika Puasa !

hukum telan air liur ketika puasa.

assalamualaikum.

alhmdulillah, kita brada d pertengahan bulan ramadhan.
banyak pengalaman yg di lalui dlm ramadhan kali ni.

aku nak share satu hukum yg mana ,klau bulan puasa je, mesti kita was-was.

iaitu hukum telan air liur ketika puasa.

hahaha
hukum telan air liur ketika puasa.

hukum telan air liur ketika puasa.

setakat yg aku belajaq dan huraian para ustaz , hukum telan air liur ketika berpuasa adalah klau yg memang dlm mulut kalau telan, tak batal !

[update ] contohnya, bila kita bercakap atau kita tidak bercakap, akan ada air liur yang keluar. maka kalau kita telan , tak batal .

cumanya, klau korang kumpul bnyk-banyak air liur tu dalam mulut dan kemudian baru telan, maka itu batal

tkda keje nk kumpul ayaq liuq . haha

baca juga : Hukum korek hidung dan telinga ketika berpuasa 
hukum telan air liur ketika puasa.

semga bermanfaat.

maaf andai terlalu pendek huraian... hehe

bukan tak nak tulis panjang-panjang, cuma bimbang tk paham je. t lg susah ^^


hukum telan air liur ketika puasa.

1 comment... add one now

adk dayah adk dayah July 3, 2015 at 4:27 PM
geli lah simpan air liur banyak2 then telan..haha

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)