Type something and hit enter

author photo
By On

REZEKI SEORANG BLOGGER | Assalamualaikum !! sihatkah anda semua ? hari ni, aku bangun dari tidur dan tiba-tiba terfikir satu benda, dah berapa lama aku berblogging ni ? Kira-kira dah 5 tahun sudah aku berblog. terkejut aku. lama juga, kalau seorang baby yang baru lahir, sekarng dah nak masuk tadika . tapi sejauh mana blog aku membesar, aku je yg tahu . ketika mula-mula berblog ni , aku hanya syok sendiri dgn viewers blogspot yg kdang2 menipu skit ni.. hehe sehingga la aku pulang cuti di msia masa aku tahun 1 dlu .aku amik tindakan drastik utk merubah blog aku ni. dari follower 71 org ketika itu dan skrng 4++ . bukan nak sombong atau riak . cuma nak share yg jadi blogger ni bukan mudah .


PETUA BERJAYA DENGAN BLOG

nak kenal pembaca blog kita ini bagaimana dan penerimaan depa lagi. ada org cakap blogger ni simple je.. dok depan laptop dan tulis je apa yg nak tulis.tapi tak ramai yg tk tau, nak dpt idea dalam menulis entri bukan mudah bagi yg baru lagi dlm dunia ini.sbb itu lah , aku sentiasa terfikir. rezeki itu kadang2 tk datang bergolek jika kita tidak mencari dia.

aku guna keywords " mulakan ! jangan tunggu orang mula kan "pengalaman itu cikgu terbaik dlm kehidupan . betul tak ? itu yg aku dpt disamping ilmu-ilmu lain yg bnyak membantu mematngkan kita .jangan putus asa dengan blog korang tk da org follow ke apa.ingt, angka-angka itu akan bertambah bila sampai masanya. bakat dlm penulisan itu berharga bgi seorang blogger. jangan sia-sia kan..

hehe

maaf la membebel lak aku hari ni..lama tk update entri..

semoga bermanfaat !!

sekian .


p/s : nak update bloglist nov laa. :3 any idea ??

Jom komen dibawah

Comments
10 Comments

10 comments

avatar

sy pn msh bjinak2 lg.msh xthu byk bnda

avatar

wahh . lama tu 5 tahun

avatar

Tahniah! teruskan usaha anda.. skill berblog ni sama je.. lahir dari isi hati dan diterjemahkan melalui tulisan di skrin.. Perlu rajin dan inshaaAllah.. rezeki tu akan menyusul.
jom singgah:
http://hazlinnazri.blogspot.com/

avatar

Tu la.. Yang penting belajar dan terus belajar.. :)

avatar

sama la, dah 5 tahun rupanya. tapi skrg je baru jinak2 balik lepas dah bermood hibernasi lama sangat

avatar

Semuanya bermula dari bawah. Ada usaha, insyaAllah ada pulangannya.

avatar

Haha samalah jugek..buat blog tingal...ni baru terkial2 nak buang sawang..:p

avatar

Rasa termotivasi bila baca entri ni. Bersemangat nak jadi blogger untuk agama, bangsa dan tanah air

avatar

usaha tangga kejayaan dan motivasi untuk diri sendiri sangat penting untuk tingkatkan kemajuan.. :D

avatar

Tahniah. Semoga terus bersemangat untuk berkongsi perkara2 yang bermanfaat.

Click to comment