KELEBIHAN PROMOSI BLOG ANDA !

24 Julai 2014

KELEBIHAN PROMOSI BLOG ANDA ! | Assalamualaikum . selamat pagi semua ! pagi ni aku nak cerita sikit pasal " promote blog " . aku tak pasti, aku pernah cite tak benda ni sebelum ni pasal tajuk ni . aku rasa tak pernah en.. huhu ada suara-suara mengatakan : " ko ni ,asyik promote blog kau ja kt fb , tk da keja ka ? " . pernah dengar tak org ckap atau komen kat korang mcm tu ? selalunya persoalan tersebut selalu di lontarkan oleh orang yang bukan blogger . dia mungkin tak faham istillah "traffic blog "  kan. dalam alam blogger * cewah ayat diaa *  mengejar traffic blog adalah satu keperluan .

baca  : Cara nak " up " Traffic Blog !


KELEBIHAN PROMOSI BLOG ANDA !


sebab apa Perlu tingkatkan traffic blog ? 

untuk memastikan kelangsungan readers terhadap blog tersebut . Membina jenama dari readers yang ramai.

baca juga : Kejar Traffic Blog !

sebab apa perlu readers blog lak ?

supaya matlamat korang utk smpaikan maklumat kepada org lain tercapai . Contoh Matlamat bagi seorang blogger adalah memastikan semua entrinya bermanfaat bagi pembaca blog tersebut. Dapat menjana income secara online seperti melalui Nuffnang,8share, Revenue hits dan macam-macam lagi. lagi satu , nak mengelak  korang buat entri " syok sendiri " kan. korang post and korang  " like" post korang.. heehehehe.. *jgn terase weekkk :P

lagi satu sebab adalah korang boleh menjana pendapatan melalui nuffnang yg memerhati kan traffic sesuatu blog utk di beri " hadiah " atau dalam kata lain " CPUV " . apa lak CPUV ni ??  CPUV adalah Cost per unique Visit . nantikan entri yg lain pula yer ^^ .

baca juga : Kejar Traffic blog ke ?

Jadi, kalau member korang a.k.a Blogger sibuk update blog dan share pasal entri yang di tulis di blog dia . sebenarnya bukan saja-saja. ada maksud tersendiri tu.dan korang pun dah faham melalui pembacaan korang di atas ini kan. Jadi janganlah dok bantai member-member dengan soalan yang tak berfaedah eh. support dan tolong member-member huhu.mcm aku ckap la, kita buat sesuatu kalau syok sendiri susah juga. tkot matlamat yg kita nak tak tercapai.

" manusia mampu berubah dengan sedikit pembacaan terhadap sebuah penulisan . "

semoga blogger yg baru mula start blogging tu,tak malu utk promote blog kerana banyak kelebihan promosi blog korang k !!

rasanya stkt itu, kalau nak tmbah apa2..just komen atau pm aku k ^^

sekian, salam ramadhan :)

Ramadhan

Entri 24 julai 2014 diupdate semula pada 19 Ogos 2016 .

2 ulasan:

  1. suka ayat ni " manusia mampu berubah dengan sedikit pembacaan terhadap sebuah penulisan" :)

    BalasPadam

Kataubaid© .