Type something and hit enter

author photo
By On
Assalamualaikum .

jumpa lagi kita hari ni !! hari ni aku nak share 3 benda atau cara utk up kan traffic blog .



cara nak tingkatkan Traffic Blog ni aku guna ,dan terbukti berkesan .

1. Blogwalking .

korang kena rajin kan diri utk melawat blog2 orang lain . memang nmpk cm malas je ka.tp klau nak untung kena la usaha sikit .

2. Join Segmen .

kaedah ni pun berkesan juga, tapi bergantung pada segmen yang korang join . aku prefer korang join segmen blogwalking. haa.. dengan cara ni, lebih mudah utk korang dpt follower.

3. Follow blog blogger yang lain .

haaa, jangan la kita just nak org follow blog kita. ingt di peringkt permulaan ni.. kita masih di bawah, orang tak kenal lagi..klau dah retis bagai mcm abg Ben Ashaari ke, atau emas putih tak pe la.. mereka dah otai2 dah..dah ada follower sendiri yg nak ikut update blog diorang kan.

so, kita yg msih merangkak ni, buat sikit2.. dan kena banyak rendah diri .. huhu

cukuplah kan 3 je. ke nak lagi ?? klau nak t aku update kat page aku k ^^

sekian.

5 comments

avatar

betul tu...down to earth...slow but maintain...^_^

avatar

Assalammualaikum...

terima kasih atas perkongsian yang menarik dan sungguh informatif..

mselim3

avatar

Hai Ubai bhaii.. selamat berkenalan. :)

avatar

betul2 dayah pun selalu guna cara ni :)

Click to comment