"

Cara Tukar Duit Raya Maybank 2022. Raya oh Raya! Tak lama lagi dah nak raya tapi duit raya untuk budak-budak tak tukar lagi. Asyik pegang duit besar jer lak ni.

Jangan risau, aku ada solusi untuk korang yang nak tukar duit raya dengan mudah dan pantas. Kali ni aku guna maybank jer! 

Cara Tukar Duit Raya Maybank 2022


Cara Tukar Duit Raya Maybank 2022

Aku jumpa cara ni dekat facebook. korang boleh cuba tau!

1. Pergi ke Maybank yang besar (selected branch). 

2. Pilih ATM yg ada gambar 3 orang pakai baju melayu pegang duit raya tu.

3. Semua duit dalam mesin ATM tu ialah note RM 10 duit raya baru. Tekan withdraw dan pilih amount.

4. Maximum amount per transaction ialah RM 300. So jika anda nak 60 keping note RM 10 yg baru, kena buat dua kali.

Kredit: FB Mohd Shukur.

itu sahaja caranya. 

Tips dia mudah jer, pergi cari ATM yang ada gambar baju melayu yer!

senarai ATM seluruh Malaysia yang boleh tukar duit raya - KLIK SINI.

Aku kongsikan senarai atm untuk korang yer !

1

KUALA LUMPUR

Bangsar Baru

 

RM50

2

KUALA LUMPUR

Desa Pandan

RM10

 

3

KUALA LUMPUR

KL Main

RM10

RM50

4

KUALA LUMPUR

Maybank Islamic Tun Mohd Fuad Taman Tun Dr Ismail

 

RM50

5

SELANGOR

Bandar Baru Bangi

 

RM50

6

SELANGOR

Cheras Selatan

RM10

 

7

SELANGOR

Giza Kota Damansara

 

RM50

8

SELANGOR

Kajang

 

RM50

9

SELANGOR

Kota Kemuning

 

RM50

10

SELANGOR

Puchong Jaya

RM10

 

11

SELANGOR

Putrajaya

 

RM50

12

SELANGOR

Rawang

RM10

 

13

SELANGOR

Section 20 Shah Alam

RM10

 

14

SELANGOR

Setia Alam

 

RM50

15

SELANGOR

Subang Jaya

RM10

 

16

SELANGOR

Sungai Buloh

RM10

 

17

SELANGOR

Taman Melawati

 

RM50

18

SELANGOR

Taman Sri Gombak

RM10

 

19

N.SEMBILAN

Nilai

 

RM50

20

N.SEMBILAN

Senawang

RM10

 

21

N.SEMBILAN

Seremban

RM10

 

22

JOHOR

Bandar Baru Uda

RM10

RM50

23

JOHOR

Jalan Genuang Segamat

 

RM50

24

JOHOR

Jalan Tebrau

 

RM50

25

JOHOR

Jalan Zabedah Batu Pahat

RM10

RM50

26

JOHOR

Johor Bahru Main

RM10

RM50

27

JOHOR

Muar

 

RM50

 

 

 

 

 


 

28

JOHOR

Nusa Bestari

RM10

RM50

29

JOHOR

Taman Johor Jaya

RM10

 

30

JOHOR

Taman Universiti

RM10

RM50

31

MELAKA

Ayer Keroh

 

RM50

32

MELAKA

Melaka Main

RM10

 

33

PERAK

Jalan Sultan Idris Shah

RM10

 

34

PERAK

Jelapang

 

RM50

35

PERAK

Kamunting

 

RM50

36

PERAK

Kuala Kangsar

RM10

RM50

37

PERAK

Maybank Islamic Gunung Rapat

RM10

RM50

38

PERAK

Sitiawan

 

RM50

39

PERAK

Taiping

RM10

 

40

PERAK

Tanjung Malim

RM10

 

41

PERAK

Teluk Intan

RM10

 

42

PENANG

Bandar Perda Bukit Mertajam

 

RM50

43

PENANG

Bayan Lepas

RM10

 

44

PENANG

Jelutong

 

RM50

45

PENANG

Penang Main

 

RM50

46

PENANG

Penang Road

RM10

RM50

47

KEDAH

Alor Setar Main

RM10

 

48

KEDAH

Kulim

RM10

 

49

KEDAH

Legenda Heights Sungai Petani

 

RM50

50

KEDAH

Mergong

 

RM50

51

KEDAH

Sungai Petani

RM10

 

52

PERLIS

AFC Kangar

RM10

 

53

PAHANG

Bukit Ubi

 

RM50

54

PAHANG

Jalan Beserah

 

RM50

55

PAHANG

Kuantan Main

RM10

 

56

PAHANG

Mentakab

 

RM50

57

PAHANG

Muadzam Shah

RM10

 

58

PAHANG

Temerloh

 

RM50

59

KELANTAN

Kota Bharu

RM10

 

 

 

 

 

 


 

60

KELANTAN

Kubang Kerian

RM10

RM50

61

TERENGGANU

Kuala Terengganu

RM10

 

62

SABAH

Alamesra

 

RM50

63

SABAH

Inanam

RM10

 

64

SABAH

Jalan Perpaduan Kota Kinabalu

RM10

 

65

SABAH

Karamunsing

 

RM50

66

SABAH

Lintas Square

 

RM50

67

SARAWAK

Kota Sentosa

RM10

RM50

68

SARAWAK

Kuching Main

RM10

RM50

69

SARAWAK

Kuching Selatan

 

RM50

70

SARAWAK

Wisma Satok

RM10

RM50

 

 

 

 

 

 


Previous Post Next Post