TIPS BELI BARANG RUMAH UNTUK YANG AKAN KAHWIN !

TIPS BELI BARANG RUMAH UNTUK YANG AKAN KAHWIN ! | Perkahwinan merupakan pelengkap kehidupan seseorang. keinginan untuk berkahwin di dorong atas faktor usia yang semakin meningkat dan perasaan untuk menyayangi dan di sayangi serta perasaan untuk membina sebuah keluar yang harmoni. Akan tetapi untuk membina sebuah keluarga yang harmoni kita perlu melengkapkan apa yang perlu dan wajib ada di dalamkeluarga. Salah satunya adalah alatan di dalam rumah. Jom aku kongsikan TIPS BELI BARANG RUMAH UNTUK YANG AKAN KAHWIN ! 


TIPS BELI BARANG RUMAH UNTUK YANG AKAN KAHWIN !

Artikel Berkaitan : Urus kewangan Anda dengan Ringgit Plus !

TIPS BELI BARANG RUMAH UNTUK YANG AKAN KAHWIN !

1. Survey

Tengok barang dan alatan yang mana  masih elok atau perlu di tukar . jangan beli dulu kemudian baru survey. orang selalu buat macam ni, diorang beli dulu. balik rumah tengok-tengok barang yang sama fungsi masih elok untuk di gunakan. kan dah rugi di situ.

2. Keperluan bukan kehendak

Bezakan keperluan dan kehendak. keperluan perlu dilaksanakan manakala kehendak boleh di laksnanakan apabila kita ada rezeki lebih .

3. Berpatutan

Bandingkan harga barang yang hendak di beli. elakkan beli di kedai yang mahal jika kita mempunyai masalah kewangan dan kewangan terhad.

Artikel berkaitan : Bro ! PM harga !


Bagi korang yang nak kahwin, TIPS BELI BARANG RUMAH UNTUK YANG AKAN KAHWIN ! adalah hanya tips rujukan bagi mengelakkan pembaziran berlaku di awal-awal perkahwinan kita. Oh ya,  Kalau korang nak TIPS untuk membeli barang elecktric di rumah korang nanti. Korang Rujuk Pautan ini .


Semoga Tips santai mengenai TIPS BELI BARANG RUMAH UNTUK YANG AKAN KAHWIN ! mampu membantu kita untuk menimbulkan kesedaran dalam diri kita agar tidak membazir dalam berbelanja. Ingat berbelanja itu amalan syaitan. Silakan share kalau kornag rasa entri ini bermanfaat.

Sekian.

Previous Post Next Post