THE LAW OF THE JUNGLE | RANCANGAN MENARIK SELEPAS RUNNINGMAN !

THE LAW OF THE JUNGLE I Runningman telah menempah namanya ke sluruh dunia sehinggakan ramai dari negara luar yang meminati rancangan tersebut. Malaysia,Indonesia,Australia dan banyak lagi negara yang mempunyai peminat untuk rancangan Korea tersebut.

Bagi yang meminati korea variety show, Nama The Law of The Jungle pastinya tidak asing bagi mereka. Rancangan yang di ketuai oleh Byung Man ini membawa satu kelainan berbanding runningman.Tetapi rancangan ini banyak menggunakan idea-idea yang telah di gunakan oleh runningman. Dari sudut editing video ,camera roll dan beberapa lagi kelihatan seperti runningman .

The Law of the jungle telah merantau ke 15 buah negara dalam menjayakan setiap episod . Rancangan berdasarkn survival ini memberi gambaran menarik bagi pencinta alam sekitar. Rancangan ini juga memberi gambaran cara untuk tinggal di dalam hutan .Cara memburu ,mencari makanan didalam hutan.

Ia bukan lah seperti rancangan dokumentari tetapi adlah rancangan tv yang lain dari yang lain. ia lebih kepada memberi peluang kepada artis yang menyertai episod-episod tersebut berkomunikasi dengan alam.Apa yang mereka lakukan didalam hutan itu lah yang di tayangkan dalam setiap episod. Kesukaran dalam survivality menunjukkan bahawa bukan mudah untuk membuat rancangan ini berjaya.


Ramai artis yang lari dari tugasan mereka untuk menyertai rancangan The Law Of The Jungle ini. Rancangan ini juga pernah sampai ke Malaysia ! iaitu di kawasan Borneo sana. Memang terbaik untuk di tonton .Bagi yang tidak pernah menonton,aku cadangkan untuk cuba menonton, mungkin korang akan jadi peminat setia rancangan ini seperti setianya peminat runningman dengan runningman .

selamat menonton

sekian.
Previous Post Next Post