Type something and hit enter

author photo
By On
Trafik Blog Kataubaid Bulan Julai 2018. Hai , seperti kebiasaan awal bulan, kami akan kongsikan dengan anda mengenai prestasi blog kataubaid ini sebagai rujukan bagi kita semua. Statistik terkini pageview untuk blog kata ubaid ini diambil dari rekod Google Analytic ( GA ). Sumber ini lebih baik untuk menilai prestasi blog anda.

Jom like page kami, untuk jadikan page kami TOP 10 Malaysia - SINI .

Untuk bulan Julai 2018, trafik blog kataubaid mengalami penurunan yang sangat banyak. adehh..
haha malu lah nak cerita, tapi nak kena cerita jugalah kan. hehe

Baik, puncanya adalah aku skip update entri !

Trafik Blog Kataubaid Bulan Julai 2018 - Statistik Terkini


kalau bulan-bulan sebelum ini, aku selalu update entri dekat kataubaid ni, cumanya bulan julai, aku tak berapa nak sihat sangat. Idea pun kurang jadi aku tak update blog ni. ada sekali tu, 2 atau 3 hari sekali baru aku update.

Kalau macam ni perangai, memanglah trafik blog akan jatuh. betul tak?

tapi nak buat macam mana, kita tak berapa nak sihat jadi terpaksalah abaikan sebentar blog ni untuk sementara. Insyaallah untuk bulan Ogos 2018, kita kasi naik balik ya. hehehe

ini aku kongsikan statistik trafik blog kataubaid untuk bulan julai 2018 .

Trafik Blog Kataubaid Bulan Julai 2018 - Statistik Terkini
Pageview bagi bulan JUN adalah 59973

Nampak tak penurunan trafik yang agak banyak, tapi masih kekal dalam 30k keatas dalam masa sebulan.

Penurunan sebanyak 23,205 pageview untuk bulan Julai berbanding bulan Jun.

Sekarang kita dah tahu punca dia,
jadi untuk bulan Ogos ni, kena usaha 2 kali ganda balik agar dapat menyaingi trafik bulan Jun dan Julai ini.

setakat 5 hari bulan Ogos, Trafik blog dah sampai 13k dah. Insyaallah akan diusahakan lebih lagi dalam bulan ini.

Doakan aku berjaya dengan misi aku ini ya.

Ayuh semangat !
nasib baik masalah ini bukan masalah teknikal.

hehehe

Tips tambahan : kalau trafik jatuh, cuba cari kesalahan yang perlu dibaiki. jangan terlalu selesa dengan jumlah trafik yang jatuh kerana aku bimbang ia melarat sampai bulan-bulan lain. hati- hati ya.

bacaan tambahan.

>> Trafik Bulan Jun
>> Trafik Bulan Mei
>> Trafik Bulan April


Jom komen dibawah

Comments
0 Comments

Click to comment