Type something and hit enter

author photo
By On
Trafik Blog Kataubaid April 2018. Assalamualaikum, sihat ka tu ? hehe lama aku tak tulis secara santai macam ni dekat blog kan.. selalunya aku kongsikan fakta dan terlalu straight to the point kan. kali ni pun rasanya lebih kurang. cumanya mungkin lebih santai dan rileks.

Blog kataubaid ini dah memasuki tahun ke- 9 tahun ini. tapi aku mula serius berblog pada tahun 2013. banyak suka dan duka bila jadi blogger ni kan. korang pun alami benda yang sama juga. tapi takpa, teruskan usaha selagi boleh. jangan putus asa. !!

Trafik Blog Kataubaid April 2018

Untuk bulan April, aku nak kongsikan statistik trafik blog aku untuk sekadar perkongsian sahaja. bukan nak menunjuk ka apa ka. orang cakap beri semangat dekat kita semua insyaallah.

Trafik Blog Kataubaid April 2018


Statistik bulan Mac adalah 21, 263 pv.

Dari bulan ke bulan, nampak lah perbezaan dan peningkatan trafik blog ni. cumanya aku tak pasti berapa lama dia mampu bertahan. takut sangat kalau dia jatuh tiba-tiba.

Tips nak trafik banyak ?

1. Update selalu .
2. Share dekat sosial media anda.

kalau korang buat benda ni, insyaallah akan ada peningkatan dari masa ke semasa. jangan target terlalu banyak kalau korang tak mampu nak capai. buat perkara mudah dulu, kemudian baru lah target yang lebih besar.

Aku sebenarnya target 30k sahaja bulan april tapi alhamdulillah dapat lebih. jadi aku risau bulan mei ini. hehehe harap boleh naik lagi lah kan..

apa yang korang patut buat sekarang adalah

usaha dan terus usaha !
jangan putus asa !!

sekian .

p/s L Bagi yang nak aku review produk korang atau nak minta aku tulis artikel untuk blog korang, boleh PM aku di facebook ( Ubaidullah ) ya. Insyaallah aku cuba bagi harga murah untuk korang.

Trafik blog aku tengah naik ni, rugi kalau tak ambil peluang untuk beriklan masa ni.


1 comments:

avatar

tahniah, bab nak.update selalu yang tak sempat tu huhu

Click to comment