Type something and hit enter

author photo
By On
5 Tips Update Entri Blog Sambil Korek Hidung | Korang ada masalah nak update entri? jangan lah risau sangat sebabnya bukan korang sahaja yang ada masalah tu, aku pun alami benda yang sama. jadi macam mana nak selesaikan masalah ni? hehe Blog merupakan tempat kita menulis dan berkongsi maklumat, kalau tak update blog memang akan menjadi kerugian kepada kita.

Nilai blog semakin tua, semakin bernilai. itu yang ramai terlepas pandang. sebab tu kalau ada niat nak berhenti blog, lebih baik anda jual blog anda dari biarkan dia mati begitu sahaja.

Tips Update Entri Blog


baik ,

Ada orang tanya aku ' macam mana nak update entri, aku sibuk lah ! ' .
baik aku ada 5 tips untuk update entri untuk korang yang ada masalah macam ni

1. Buat Entri/ Artikel 'RINGAN' untuk pembaca.

2. Banyakkan membaca

3. Tulis pasal kehidupan seharian korang.

4.  Tulis pasal tempat makan.

5. Tulis Review, komen atau pendapat sendiri mengenai isu yang berlaku di malaysia

Mudah jer sebenarnya nak tulis entri ni. tapi kita jer yang tak tau. sambil korek hidung pun boleh siap entri kita kan. hehehe

Kita bukan tak idea nak menulis tapi kita MALAS nak menulis. hehehe
itu jer masalah kita sebenarnya.

TAK ADA MASA NAK UPDATE ENTRI ?


kalau korang ada masalah nak update blog, mungkin tak ada masa atau tak da idea. Aku boleh tolong korang !!

Meh aku tolong tuliskan entri untuk korang.
Korang sediakan tajuk atau niche artikel yang korang nak aku tulis .

lepas siap, aku bagi dekat korang.
korang publish dekat blog korang.

Tapi artikel ni BERBAYAR ya.
kalau berminat pm facebook aku - https://www.facebook.com/ubaidullahbinismail

atau whatsapp aku dekat sini - http://kataubaid.wasap.my

Senang jer kan.
blog ni kalau tak update lama, google tak pandang.

itu yang bila korang sekali sekala update entri, tapi tak naik dekat google tu.
Banyak pendapat dari otai-otai blogger, diorang kata sekurang-kurangnya sekali seminggu kena update blog.

kalau tidak , Susah nak masuk first page google.

kena rajinkan diri untuk tulis entri kalau korang sayangkan blog korang tu.

semoga entri tips update entri ni dapat bantu korang untuk kembali menulis entri . hehe
sekian.

Jom komen dibawah

Comments
2 Comments

2 comments

avatar

Kalau dah malas susah la. Macam blog Tiey ni dah berkurun xjenguk. Ni datang balik n update lah cket2. hehe
https://fatihahazanan.blogspot.my/

avatar

Nice sharing. Baru nak bergiat aktif balik hehe

Click to comment