Recents in Beach

7 Restoran Roti Canai Paling Sedap di Pulau Pinang

Sempena cuti sekolah ni kan, korang mesti nak pergi tempat-tempat yang best untuk bercuti kaan... kalau anda datang ke Pulau Pinang, anda kena cuba makan roti canai dekat sini. aku nak senaraikan kedai roti canai yang sedap yang ada dekat pulau pinang ni. teruskan membaca ~~ !!

Selalunya restoran yang menyediakan menu sarapan akan mula dibuka seawal 7 pagi dan tutup pukul 12 tengah hari. jadi korang kena pandai-pandailah cari masa untuk cuba makan dekat kedai yang aku sebutkan dekat bawah ni.

Restoran Roti Canai Paling Sedap di Pulau Pinang


 ๐Ÿ‘‰  Transfer Road Roti Canai.

Alamat: 110-114, Jalan Transfer, George Town, 10050 George Town, Pulau Pinang, Malaysia.

waktu buka: 8 pagi hingga 11 pagi

๐Ÿ‘‰  Kapitan Bayan Lepas.

Alamat : Setia Triangle Bayan Lepas

roti canai penang


๐Ÿ‘‰  Jalan Gemas Roti Canai

Alamat : 51, 29, Jalan Gemas, Taman Kampar, 10460 George Town, Malaysia

Waktu Operasi :

7 pagi hingga 12 tengah hari
6 petang hingga 8 malam
Tutup Hari Isnin

๐Ÿ‘‰  Aziz Roti Canai Special

Alamat : 1553 B, Jalan Teluk Air Tawar, Telok Air Tawar, 13050 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia

Waktu buka : 7pagi hingga 12 tengah hari
Tutup Hari Selasa

๐Ÿ‘‰  Roti Canai Jalan Tengah

Alamat : Sin Kim Seng Coffee Shop, Jalan Tengah Flat, Off Jalan Tengah, 11900, Jalan Tengah, Penang

Waktu Operasi : 6 pagi to 11 pagi
Tutup Hari Isnin


๐Ÿ‘‰  Roti Canai Taman Tun Sardon

waktu pagi sahaja

๐Ÿ‘‰  Roti Canai Abu Mamak.

Alamat : 178, 136, Jalan Penang, George Town, 10000 George Town, Pulau Pinang, Malaysia

waktu buka: 8:00PM to 3:00AM
Tutup hari rabu

Kesemua kedai jual roti canai ni adalah yang terkenal di pulau pinang, aku tak sempat rasa semua lagi dan setakat yang aku dah biasa makan adalah transfer road roti canai dan kapitan bayan lepas.

kedua-dua ni boleh dikatakan sedap rasa roti canai dia.

tapi transfer road tu memang legend dan memang sedap gila weh...

kalau mai penang, tak makan roti canai dekat sana memang korang silap besar lah.
hehe

Makanan merupakan trademark bagi negeri pulau pinang.
kebanyakkan pelancong akan datang ke sini hanya untuk mencuba menu-menu yang ada di sini.

jadi korang jangan lah lepaskan peluang untuk cuba sendiri makanan yang ada di sini. kalau sedap, boleh tapau bawa balik. hehe

selamat bercuti !

Artikel Berkaitan :

1. Sarapan Pagi dengan Nasi Kandar Merlin, Pulau Pinang .
2. Pertama kali ke Design Village .

Post a Comment

0 Comments