PESTA PULAU PINANG 2017 KEMBALI LAGI

21 November 2017

Bila masuk hujung bulan november setiap tahun, ramai yang ternanti-nanti kemunculan pesta yang diadakan setiap tahun ini !!... Pesta pulau pinang @ pesta penang 2017 pasti akan menjadi lebih menarik lagi dan di jangka akan ada ramai lagi yang akan memenuhi pesta tahun ini.

uniknya pesta penang ni adalah ia selalu berlangsung di tapak pesta sungai nibong. dan setakat ni tak pernah tukar lagi ke venue lain tau. hehehe

PESTA PULAU PINANG 2017

Tarikh bermulanya pesta pulau pinang 2017 adalah pada  25 november 2017 sehingga 31 Disember 2017.

apa yang menarik di pesta penang ni ?
setiap tahun boleh dikatakan ada banyak benda baru.
antara yang menjadi tumpuan sudah pasti funfair untuk kanak-kanak dan dewasa.

korang boleh main permainan top gun ,roller coaster dan macam-macam lagi.

kalau korang tak mau main game, hangpa boleh jalan-jalan sambil menikmati udara malam yang segar dan juga boleh shopping !!!

ye, sebab banyak kedai di buka dan pastinya harga depa cakap memang murah gila-gila tau. terutamanya bab makanan lah. orang penang suka makan kan. hahaha

jadi, kebetulan pesta pulau pinang 2017 ini diadakan pada musim cuti sekolah jadi pakat mailah ramai-ramai ke pulau pinang ni ya lepas tu pergi pesta.

bagi korang yang pergi tahun lepas, aku ada tulis mengenai pesta pulau pinang 2016. harap korang sudilah baca ya.

bagi yang tak tahu lokasi pesta penang ni,

korang search " tapak pesta pulau pinang " . mesti jumpa punyalah kalau tak jumpa juga cuba "tapak pesta pulau pinang sungai nibong " kalau tak jumpa juga search sahaja " terminal bas sungai nibong " nanti jumpalah tempat dia.

aishhh susah sangat lah.
nah map dia. hahahaha



OOh ya, aku lupa nak bagi tahu,
nak masuk pesta penang kena bayar tiket ke tidak ?

Ya , kena bayar. jangan risau murah jer.
di pintu masuk akan dijual tiket

tahun lepas ,
...harga RM 3 untuk dewasa dan RM 1 untuk kanak-kanak .

untuk 2017  nanti aku update lain ya. rasanya tak ada perubahan.

jom aku belanja suasana di pesta pulau pinang !!

PESTA PULAU PINANG 2017

PESTA PULAU PINANG 2017


PESTA PULAU PINANG 2017


amacam , best kan. apa lagi cepat tempah flight dan hotel untuk merasai sendiri pengalaman di pesta pulau pinang 2018. macam-macam ada !! hehehe pakat kongsikan dengan rakan lain mengenai pesta penang ni. mana tau diorang nak join juga. hehe


2 ulasan:

Kataubaid© .