Orang Negatif Sila Duduk Jauh-Jauh

20 November 2017

Hai korang, buat apa tu ? hari ni aku tak update entri lagi kan.
jadi aku nak sembang-sembang ja dengan korang.

korang mesti pernah jumpa orang yang suka kutuk orang.
mesti pernah kan.

aku kategorikan mereka ni sebagai orang negatif.

Image result for criticize people

" sebab apa negatif, sebab tak membantu dalam membangunkan seseorang. "

aku tak nafikan ada teguran yang membina.
membina itu dinamakan positif.

bila negatif ni macam

kau buat apa pun , mesti tak kena pada mata dia.

ada ja yang nak ditegurnya.

pakai baju ni salah.
keluar awal salah

upload gambar ni salah

dan macam-macam lagi lah.

nasihat aku, jangan layan orang macam ni.
selagi apa yang korang buat tu betul dan ikut syariat islam.

maka teruskan lah apa yang korang buat tu.
jangan di layan.

nanti tak jadi kerja korang nanti.

yang kedua, tak perlu cari rakan positif dengan meminta like semata .

" nak tengok rakan-rakan positif like post ni "

dan bla bla bla .

nasib kalau baik, kau nampak status macam ni dan kau boleh like.

tapi ada ja perangai yang baca status macam tu tapi dia tak like pun.

hahaha
aku lah tu.

ya aku bukan kawan korang yang positif.

ada cara lain nak nilai sama ada kawan korang positif atau tidak.
jangan ukur kawan anda dengan jumlah like yang diberikan.

murahnya nilai persahabatan kalau diukur dengan jumlah like.
fikir-fikirkanlahhh.

baik, dah dah aku membebel.

aku saja nak sembang dengan korang jer malam ni.
ya, aku pun kadang-kadang kutuk orang juga.

bukanlah aku yang terbaik 100 %
kita sama-sama ingatkan antara satu sama lain ya.

senyum selalu.

meh follow blog ni tau !!

2 ulasan:

  1. Asalam..tak apa KK..doakan yg negatif tu menjadi baik. Memang begitulahb realiti hidup ada saja yang tak suka..teruskan apa yang baik

    BalasPadam
  2. taksuka jugak org negatif.Sudahnya,bukak FB tamau skroll ats bawah.. masuk group yg berkenaan aje. lepastu layan IG,lagi byk aura positif

    BalasPadam

Kataubaid© .