Handphone Murah Sempena Online Revolution. Rugi Tak Beli Satu

11 November 2017

Assalamualaikum korang, sihat ke?
Hari ni aku nak cerita pasal handphone murah untuk korang.

jenama apa yang boleh dapat dengan harga yang murah ni?
sebenarnya aku pernah kongsikan dengan korang pasal ni.

tapi tak apa,
aku kongsikan sekali lagi sempena Online Revolution dari Lazada.

Handphone Murah

apa maksud online revolution ni?
ia adalah satu kempen jualan promosi besar-besaran yang di anjurkan oleh lazada sempenan tarikh 11.11 atau 11 november.

masa ni harga dia jadi lebih murah.
aku sempatlah buka lazada tadi,
harga yang ditawarkan amat murah.

ada yang dapat diskaun 50% dan sebagainya.
rugi tau kalau tak ambil peluang ni.

baik.
aku tau korang tertanya-tanya.
handphone murah yang mana aku maksudkan ni kan.

REDMI 4A .
ini handphone murah yang aku maksudkan tu.

alaaa.
kami nak iphone,
kami nak samsung.

boleh-boleh tapi korang tak dapatlah harga bawah RM300 untuk handphone ni.

Serius, aku cakap harga handphone ni memang murah.
terkejut juga aku bila tengok harga dia untuk Online Revolution tu.

Sebenarnya aku dah beli redmi 4a ni tau.
harga masa aku beli RM 3 ratus lebih .

baru ni aku saja buka lazada dan tengok harga dia.
biasalah, kadang-kadang kita saja nak tengok sama ada harga kita beli tu masih murah atau makin mahal kan.

harga masa aku tengok tu, harga dia Rm 4 ratus lebih.

Berapa harga dia sekarang ? harga handphone untuk 11.11 ni ?
RM 299 jer.

biar betul?
korang tak percaya ?

hahaha
nah pi tengok dekat lazada - Redmi 4a Online Revolution .

Okay dah tengok ?
betul kan apa yang aku cakap.

jadi tunggu apa lagi dapatkan redmi 4a dengan segera tau.
sebab hari ni jer ada sales tu.

Handphone Murah

Ciri-ciri handphone murah ( Redmi 4a ) yang korang kena tahu.

1. 13 MP rear camera

2. 131.1g berat dia.
memang ringan.

3. 3120 mAH bateri.
bateri yang tahan lama. korang hanya perlu charge sebelum korang tidur dan korang boleh guna seharian keesokan harinya.

aku guna selalu ,
aku charge 2 hari sekali.

sebab bateri dia memang tahan lama.
walaupun korang layan instagram, twitter dan facebook.

kalau main game pun okay ja.
bateri susah nak habis.

aku dah guna untuk pergi travel.
yang membanggakan adalah aku dah tak perlu bawa powerbank kemana sahaja aku pergi.

gunalah camera,
buka instagram masa travel.
bateri tetap tahan sampai ke malam.

ya, aku puas hati.

4. ada duo sim

kalau korang ada dua sim card, handphone ni memang sesuai sangat untuk korang.
jenis simcard yang korang boleh guna adalah

Nano dan Micro.

kalau korang tak tahu cara nak tukar simcard , maksud aku sim card korang besar gedabak tu kan. korang boleh ikut cara tukar simcard kepada nano dan micro simcard ni ya.


Handphone Murah


baiklah , aku rasa cukup kot empat ciri yang korang kena tahu.
kalau aku terang lebih-lebih pun bukan korang faham kan.

hehehe
aku kongsikan benda yang selalu jadi perhatian kita bila kita nak beli handphone.

baca - review redmi 4a Malaysia

ONLINE REVOULTION BY LAZADA.

aku dah bagitau tadi,
11 november jer.

jadi cepat tengok bank korang ada tak rm 300 untuk beli handphone.

aku tau, yang korang ada masalah nak update application dalam handphone korang betul tak?
instagram masih tak terupdate.

orang dah boleh buat live dah.
korang masih tak boleh.

Twitter pula ada layout baru.
korang punya masih yang lama.

Facebook dah lawa.
tapi korang tak boleh update lagi.

bateri pula cepat panas.
cepat habis.
kena usung powerbank besar gedabak lagi kan.

semua masalah ni adalah masalah yang aku alami dulu.
bila aku beli redmi 4a ni.
walaupun murah.
tapi semua masalah aku hilang sekelip mata.

macam magic !
kerja aku makin mudah bila guna redmi 4a ni.

camera makin lawa,
gambar ada panorama lagi.
fuhh

aku cakap memang puas hati.
aku tau, ramai yang tak ada duit nak beli mahal-mahal kan.

jadi ini memang sesuai untuk kita.
kalau berminat
dapatkan di sini - Handphone Murah Online Revolution .

Sekarang terserah dekat korang .
nak beli atau tidak.

nak hadiahkan dekat anak-anak pun okay.
tapi ingat, korang hanya ada masa untuk berfikir hari ni jer.
buat tempahan dengan kadar segera.
baru dapat harga murah.

Selamat bershopping di lazada !

1 ulasan:

  1. memang banyak betul barang yang murah, tapi Lazada silap..patut tunggu time hari gomen gaji..lagi laju bedesup

    BalasPadam

Kataubaid© .