Cara 'Bookmark' Laman Web Kegemaran Anda Dengan Berkesan

19 November 2017

Assalamualaikum korang, hujung minggu ni kan aku rasa nak kongsikan cara bookmark laman web atau blog yang korang suka. Bookmark ini sebenarnya adalah tanda untuk kita ingat laman web yang kita nak kunjungi buat kali kedua atau seterusnya.

Mungkin kerana isi blog yang penuh dengan informasi menyebabkan korang nak baca lagi selepas ini, maka dengan bookmark lah akan memudahkan korang. tak perlu ingat url panjang-panjang. just bookmark dan simpan.

Sebagai contohnya sekarang korang nak bookmark blog Kataubaid .
lepas ni korang nak singgah dan baca lagi apa yang aku tulis.

Cara Bookmark Guna Chrome


cara dia sangatlah mudah.
korang nampak bintang dalam gambar ni ? * dalam kotak merah.

Cara 'Bookmark' Laman Web

klik bintang tu dan kemudian klik done

dah selesai .

untuk cari bookmark ni, korang hanya perlu lik 3 titik di bahagian kanak chrome korang dan kemudian cari " bookmark " . akan ada dalam senarai tersebut laman web yang korang dah simpan.

Cara Bookmark Guna Internet Explorer


Jarang orang pakai internet explorer sekarang nikan. tapi tak pa aku masih nak kongsikan dengan korang.

'Bookmark' Laman Web

cara nak bookmark dengan IE adalah dengan tekan " ctrl + d " kemudian tekan add.

siap.

nak cari dia dekat mana ?
korang klik bintang dekat bahagian kanan IE , kemudian cari laman web yang korang dah bookmark tu. selesai .

aku harap perkongsian aku kali ini bermanfaatn untuk kita semua. dipersilakan share untuk kongsi ilmu ni ya.

bye !



3 ulasan:

  1. Selalu guna google chrome je..so bookmarks sini

    BalasPadam
  2. Selalu sangat buat bookmark ni kalau jumpa website yang best

    BalasPadam

Kataubaid© .