Pantai Teluk Cempedak , Pahang

Pantai Teluk Cempedak , Pahang
Pantai Teluk Cempedak , Pahang


Assalamualaikum, baru-baru ni aku bercuti di cherating , salah satu tempat yang aku kunjungi adalah pantai teluk cempedak di kuantan pahang. Kami singgah sini selepas melawat natural batik village yang tidak jauh dari pantai teluk cempedak tu. adalah ambil masa dalam 15 minit ke 20 minit perjalanan ke sana. banyak aktiviti yang boleh kita buat di sini. apa yang bes

Kami sampai dekat pantai ni dah nak masuk pukul 12.30 . memang tengah hari terik tu kami jalan-jalan di kawasan sekitar pantai teluk cempedak ni. aku ingat dia macam pantai sahaja, rupanya ada macam-macam dekat sini. Antara yang ada di sini adalah KFC , kedai makan dan juga tempat jual cenderahati di tepi pantai.

Sangkaan awal tu memang dah meleset jauh dah hehehe. lepas tu ada satu jambatan yang akan bawa korang ke sebelah pantai tersebut. aku tak pi lah sebabnya tak tau dia kemana. tapi memang ramai yang bawa bekal dan berkelah kawasan situ.

Pantai Teluk Cempedak ni memang dah cantik dah. pasir dia bersih dan cantik lah bila kita pandang. nanti kalau korang mai pahang, singgah lah ke pantai ni. memang best. jom aku kongsikan gambar di sekitar kawasan pantai.

Gambar di Pantai Teluk Cempedak .

Ini antara gambar yang sempat aku ambil di pantai yang cantik ni .

Pantai Teluk Cempedak , Pahang
Pantai Teluk Cempedak , Pahang


Pantai Teluk Cempedak , Pahang
Pantai Teluk Cempedak , Pahang

Pantai Teluk Cempedak , Pahang
Pantai Teluk Cempedak , Pahang


Lepas dari jalan-jalan , makan ice cream dekat sini. kami pun bertolak balik untuk ke pusat penerangan penyu yang aku cerita sebelum ni kan. haa. kalau tak baca lagi boleh lah baca di dalam blog ni. akhir sekali, aku boleh cakap yang pantai teluk cempedak ni memang cantik dan sesuai untuk aktiviti bersama keluarga dan rakan-rakan. selamat bercuti .



1 ulasan:

  1. rugi lah tak pergi naik jambatan tu.. sebab pantai sebelah sana pun cantik.. background pokok-pokok..

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.