3 Cara Melembutkan Daging dengan Mudah dan Sedap

6 September 2017

Assalamualaikum, korang sihat tak? hehehe Ramai yang tanya macam mana nak lembutkan daging lembu atau kambing. Terutamanya sekarang ni kan musim raya korban. jadi banyaklah daging lembu yang nak di masak. ada yang masak,tapi keras macam batu. hehe teringat macam dalam filem P. Ramlee dulu. hehe

Jadi, ramai lah yang dok minta tips lembutkan daging. daging jer tau, bukan melembutkan suami. haha bahaya tu. okay, kalau korang nak tahu cara dia macam mana. meh sini aku kongsikan tips dan petua yang korang cari-carikan tu.


3 Cara Melembutkan Daging dengan Mudah dan Sedap
3 Cara Melembutkan Daging dengan Mudah dan Sedap

3 Cara Melembutkan Daging dengan Mudah dan Sedap


1. Masukan tangkai daun betik dalam masakan daging. selalunya orang buat masa rebus daging tu.

2. Rebus dalam masa yang lama. Pastikan tak terlalu lama, korang kena tengok selalu. kalau air rebusan tu habis, korang tambah tau.

3. ada satu cara yang viral baru ni, diorang suruh letak cokelat hacks hitam dalam masakan supaya daging cepat lembut. kaedah ni aku tak sure berhasil ke tidak. sebab aku baru tau. hehe

Korang boleh gunakan tips melembutkan daging ni untuk masak di rumah. tak kira lah musim raya korban atau tidak. Lepas ni suami dekat rumah tak bising dah lah bila daging dah sedap di makan. Mak mertua pun makin sayang lah tu. hehe

lepas ni nak masak resepi daging apa pun korang dah boleh dah kan. :)

Akhir sekali, kalau korang ada cara lain nak lembutkan daging, korang komen lah dekat bawah ni. nanti kalau orang lain baca, diorang pun dapat petua yang sama kan. nanti senang diorang nak masak. korang pun dapat pahala kan. semoga perkongsian ini bermanfaat.

Entri Sebelum - Ini ke Taman Monumen Terengganu ?

2 ulasan:

  1. ccl selau guna petua letak daun nangka ketika rebus dan , dan pelahankan api

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh yeka.. boleh eh cam tu. bagus ni boleh cuba nanti

      Padam

Kataubaid© .