CARA BERJIMAT UNTUK RAKYAT MALAYSIA TERUTAMANYA PELAJAR UNIVERSITI !

CARA BERJIMAT UNTUK RAKYAT MALAYSIA TERUTAMANYA PELAJAR UNIVERSITI ! | Bila sebut pasal jimat duit, apa yang terlintas dalam fikiran korang ?  Duit simpananan di dalam tabung, beli yang perlu sahaja atau ada cara-cara lain ? bagi aku, bila cakap pasal jimat duit ni, aku terfikir beberapa perkara yang rakyat mlaysia selalu buat bila nak jimat Duit. Antaranya adalah , Bila Pengumuman harga minyak naik, penuh station minyak semata-mata ingin mendapatkan minyak lebih berbanding jumlah minyak selepas kenaikan harga minyak . Jadi, jom aku kongsikan dengan korang CARA BERJIMAT UNTUK RAKYAT MALAYSIA TERUTAMANYA PELAJAR UNIVERSITI !


CARA BERJIMAT UNTUK RAKYAT MALAYSIA TERUTAMANYA PELAJAR UNIVERSITI !


CARA BERJIMAT UNTUK RAKYAT MALAYSIA TERUTAMANYA PELAJAR UNIVERSITI !

1. Berbelanja mengikut keperluan .
2. Buat checklist barang yang mahu di beli, elakkan dari pergi ke shopping kompleks tanpa senarai barang . kerana untuk mengelakkan pembaziran di samping menjimatkan duit anda .
3. Buat catatan duit keluar masuk bulanan,mingguan dan harian . cara ni aku buat sendiri , dan terbukti mampu mengawal nafsu kita dalam berbelanja .


3 CARA BERJIMAT UNTUK RAKYAT MALAYSIA TERUTAMANYA PELAJAR UNIVERSITI ini dapat membantu anda dalam memperolehi apa yang anda mahukan iaitu memiliki duit extra dalam kata lain melakukan penjimatan yang ketara setiap bulan . dan yang terakhir ,selepas ini bila kita isi minyak, kita tidak perlu lagi tunggu sampai titisan minyak yang terakhir , baru kita letak pam minyak tu kat tempat asal dia . betul tak, kalau boleh tu sampai nak goncang pam minyak tu bagi minyak yang berbaki tu keluar. hehehe

Satu tips tambahan, kita memang nak berjimat, tetapi jangan sampai orang kata kita kedekut tahi hidung masin . di samping kita nak berjimat, kredibiliti kita perlu di jaga dengan baik agar kita tidak di pandang serong dalam masyarakat . Aku kongsikan dengan korang 6 TIPS UNTUK MENGURANGKAN PERBELANJAAN BULANAN ANDA ! , Rujuk pautan tersebut dan akan lebih memudahkan korang berjimat seterusnya membantu membaiki ekonomi anda . Jangan sedih-sedih bila tiada wang, kita usaha ,insyaallah kita akan dapat .

Aku harap CARA BERJIMAT UNTUK RAKYAT MALAYSIA TERUTAMANYA PELAJAR UNIVERSITI  ini membantu kita semua dalam meneruskan hidup di dunia yang makin mencabar ini . aku tau ramai yang susah hidup di zaman moden ini , dengan hutangnya lagi semoga sedikit perkongsian ini dapat membantu kita semua . jangan lupa share dengan kawan-kawan yang lain, 

Sekian .



Jom like Page admin untuk info menarik !

2 comments.. read them below or add one

At-Tarmizi At-Tarmizi November 16, 2016 at 10:36 PM
kenapalah dah habis belajar baru terbaca pasal tips ni =(

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)