VIRAL ! 3 PERKARA YANG TERKAIT BILA NAK BELI INSURANS !

3 PERKARA YANG TERKAIT BILA NAK BELI INSURANS ! | Aku yakin ramai diantara pembaca blog aku mempunyai insurans tersendiri . Mungkin ada juga wakil insuran dalam kalangan pembaca blog aku . Pengalaman aku dengan insurans ni belum ada tetapi pengalaman kawan-kawan dan ahli keluarga aku dengan insurans itu ada banyak . Mungkin 3 PERKARA YANG TERKAIT BILA NAK BELI INSURANS  mampu membantu korang dalam memahami keadaan ketika nak beli Insurans .


NAK BELI INSURANCE


3 PERKARA YANG TERKAIT BILA NAK BELI INSURANS  adalah :

1. Dilema untuk membeli Insurans .

Aku ada ramai kawan yang menjadi agent insurans . apabila jadi macam tu, korang kena hati-hati . sebabnya pasti akan ada kawan yang " terasa " apabila kita memilih rakan lain untuk beli insurans berbanding mereka. ni tak termasuk lagi kalau makcik sendiri yang minta kita beli insurans dengan dia. perghh. ceramah 1 jam mesti dah kena . hehe

2. Free Gift .

Sesetengah syarikat insurans akan memberi saguhati apabila anda bersetuju untuk membeli insurans dari syarikat mereka . ada yang beri Diari, payung dan sebagainya. korang nak tahu tak ? ramai yang berminat untuk dapatkan free gift dari membeli insurans tu. hehe

3. Bro, Jom Lepak .

Ayat keramat itulah yang akan membawa anda kepada minat untuk membeli insurans . ayat keramat tu selalu di gunakan oleh kawan korang yang jual insurans . mungkin dia mencuba rezeki mereka dengan korang. kalau korang beli, mereka untung . so, kalau korang dapat panggilan macam tu, periksa dulu member korang sama ada dia MLM ataupun orang insurans . hehe

Mesti korang ingat entri ni tak penting kan. sebenarnya ia adalah realiti yang berlaku kepada masyarakat kita apabila berdepan dengan insurans . selain menjanjikan bayaran insurans yang agak lumayan ,pengguna juga akan melayan pelbagai karenah sama ada dari agen mahupun saudara mara terdekat .

Aku senaraikan 3 je, ada ni haa sampai 12 PERKARA YANG TERKAIT BILA NAK BELI INSURANS , korang boleh rujuk  link >> ini << . Semoga kita tidak stress dan kemurungan apabila di ekori oleh agen-agen insurans. hehe seronok deal dengan mereka,tetapi apabila datang mood tak okay kita maka kesian juga memikirkan kesan yang mereka dapat. siapa dekat sini pekerja insurans ? ce komen sikit, kotlah ada yang mencari insurans terus je diorang tahu macam mana nak contact korang.

Sekian.

Jom like Page admin untuk info menarik !

1 comment... add one now

dalila dalila October 18, 2016 at 2:54 PM
sy bukan ejen insuran..tp sy pun tgh mencari2 jgk insurans yg ok..

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)