VIRAL ! RESEPI SAMBAL BELACAN TERBAIK !

Resepi SAMBAL BELACAN I Belacan dan sambal memang tak leh di pisahkan .dulu aku selalu jugak makan sambal belacan. bila dok mesir, tak makan dah sebab susah nak dapat. hehehe .
tapi bila balik malaysia ja, mesti makan sambal belacan dengan kuah gulai atau kari. perghh.. terangkat weehh. Kalau korang nak resepi sambal belacan terbaik, korang boleh baca di bawah !


RESEPI SAMBAL BELACAN TERBAIK !

kali ni aku share tips mudah untuk buat sambal belacan .

RESEPI SAMBAL BELACAN TERBAIK !

1. sediakan cili hijau dan merah .
2. letak kan belacan yang dah di masak .
3. Kemudian letak kan kedua2 bahan di atas dalam mangkuk lesung .
4. tumbuk laa apaa lagii.. hahaha.

senang kan.tapi kalau orang malas macam aku ni, memang tak buat laa. nampak gayanya macam kena cari calon isteri yang pandai buat sambal belacan gamaknya.  hehehe . Korang juga boleh tengok 3 resepi sambal yang peminat sambal mesti cuba. aku sediakan link dibawah ini . Semoga resepi sambal belacan terbaik membantu anda untuk berjaya buat sambal yang korang suka :)

rujukan tambahan  >> 3 RESEPI SAMBAL YANG KORANG KENA CUBA ! <<

Selamat mencuba !

Entri 24 September 2015 diupdate semula pada 19 september 2016 .

Jom like Page admin untuk info menarik !

1 comment... add one now

ikhwan yusuff ikhwan yusuff September 25, 2015 at 12:01 AM
best kalau dimakan dgn ikan singgang... :D

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)