TARIKH HARI RAYA AIDILADHA 2016 !

TARIKH HARI RAYA AIDILADHA 2016 ! |  Setiap tahun , ummat islam akan menyambut perayaan yang mulia iaitu Hari raya Aidiladha . Dimana perayaan hari raya aidiladha ini memberi pelbagai keistimewaan dan kelebihan bagi mereka yang sentiasa berfikir . Korang boleh baca dekat sini . Mesti ramai yang tertanya-tanya mengenai  Tarikh hari raya Aidiladha 2016 .


TARIKH HARI RAYA AIDILADHA 2016 !


Hari raya Aidiladha 2016 jatuh pada 12 September 2016 .Bersamaan hari isnin . sudah pasti hari wukuf arafah jatuh pada 11 september 2016 bersamaan hari Ahad . aku teringat , antara 10 hari terbaik adalah 10 hari awal zulhijjah .

Jadi perbanyakkanlah ibadah dan jangan lupa ibadah qurban yang akan di laksanakan. jom turun untuk melaksanakan dan membantu qaryah masing-masing ketika aktiviti ibadah qurban di jalan kan. Semoga amalan kita di terima insyaallah . Bila dah tahu hari raya aidiladha jatuh bila, mesti ada yang plan nak balik kampung bila kan. hati-hati dalam perjalan semoga selamat sampai ke destinasi yang di tuju Insyaallah .

Sekian.

Jom like Page admin untuk info menarik !

3 comments.. read them below or add one

Cik Yaya Cik Yaya September 7, 2016 at 12:34 PM
salam..
yaya singgh sini..
tq sharing ye..moga dpt same2 tmbh amal ibdh dan terima oleh NYA .aminn InsyaAllah =)
Nilam syapina Nilam syapina September 13, 2016 at 5:02 PM
selamat hari raya

Apa pun terjah Nil ye ada something Join la jommmmm

SEGMEN BLOGWALKING EXCHANGE LINK NH

JOM JOINNNNN.... ada hadiah ada followers.. ada komen.



http://nilamhimawari.blogspot.my/2016/09/segmen-blogwalking-blog-exchange-link-nh.html

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)