Type something and hit enter

author photo
By On
TARIKH HARI RAYA AIDILADHA 2016 ! |  Setiap tahun , ummat islam akan menyambut perayaan yang mulia iaitu Hari raya Aidiladha . Dimana perayaan hari raya aidiladha ini memberi pelbagai keistimewaan dan kelebihan bagi mereka yang sentiasa berfikir . Korang boleh baca dekat sini . Mesti ramai yang tertanya-tanya mengenai  Tarikh hari raya Aidiladha 2016 .


TARIKH HARI RAYA AIDILADHA 2016 !


Hari raya Aidiladha 2016 jatuh pada 12 September 2016 .Bersamaan hari isnin . sudah pasti hari wukuf arafah jatuh pada 11 september 2016 bersamaan hari Ahad . aku teringat , antara 10 hari terbaik adalah 10 hari awal zulhijjah .

Jadi perbanyakkanlah ibadah dan jangan lupa ibadah qurban yang akan di laksanakan. jom turun untuk melaksanakan dan membantu qaryah masing-masing ketika aktiviti ibadah qurban di jalan kan. Semoga amalan kita di terima insyaallah . Bila dah tahu hari raya aidiladha jatuh bila, mesti ada yang plan nak balik kampung bila kan. hati-hati dalam perjalan semoga selamat sampai ke destinasi yang di tuju Insyaallah .

Sekian.

3 comments

avatar

salam..
yaya singgh sini..
tq sharing ye..moga dpt same2 tmbh amal ibdh dan terima oleh NYA .aminn InsyaAllah =)

avatar

Wah. panjanglah cuti kali ini.

avatar

selamat hari raya

Apa pun terjah Nil ye ada something Join la jommmmm

SEGMEN BLOGWALKING EXCHANGE LINK NH

JOM JOINNNNN.... ada hadiah ada followers.. ada komen.



http://nilamhimawari.blogspot.my/2016/09/segmen-blogwalking-blog-exchange-link-nh.html

Click to comment