PERANGAI PEREMPUAN BILA SHOPPING YANG AKU RESPECT !


PERANGAI PEREMPUAN BILA SHOPPING | Sememangnya hobi shopping merupakan hak milik kaum wanita . Itu fakta yang sukar di nafikan . Kaum lelaki walaupun ada yang suka shopping tetapi tidak mampu menandingi kehebatan kaum wanita ketika mereka shopping. Baru-baru ini aku sempat juga jalan di shopping kompleks dan juga pasar ramadhan . Dari pemerhatian aku ada beberapa perangai perempuan bila shopping yang menyebabkan aku respect dengan kaum perempuan .

baca juga : Ragam di Shopping Complex !
PERANGAI PEREMPUAN BILA SHOPPING YANG AKU RESPECT !

Perangai Perempuan Bila Shopping .

1. Jalan tak tengok orang . tapi tengok barang .

Paling ketara adalah point yang pertama ini. Ketika tengah jalan-jalan di shopping compleks atau pasar malam atau pasar ramadhan, korang perasan tak ada sesetengah perempuan yang jalan tanpa tengok depan. dia hanya tengok apa yang ada di kedai-kedai di tepi tanpa menghiraukan orang yang lalu lalang bertentangan dengan nya. Yang mengujakan aku, tak pulak berlanggar satu sama lain.haha korang pakai ilmu apa ? aku yang dari jauh tengok pun risau, nanti berlanggar lah bagai. haha

2. Suka jalan banyak kedai .

Antara perangai perempuan adalah dia mesti nak jalan ke banyak kedai terutamanya di dalam shopping kompleks . padahal nak beli satu benda sahaja . hehe

3. Bandingkan harga .

Merujuk kepada point yang kedua tadi, perempuan suka jalan ke banyak kedai-kedai adalah untuk membandingkan harga barang yang ingin di beli. inilah kehebatan perempuan yang lelaki tak mampu buat. Apa yang lelaki suka buat adalah. masuk kedai dan berpuas hati dengan harga barang dekat kedai tu dan terus beli.  kadang-kadang harga barang tu mahal atau tidak, kadang-kadang terlepas pandang .

PERANGAI PEREMPUAN BILA SHOPPING YANG AKU RESPECT !

4. Pandai Pilih barang .

Lelaki selalu beli barang apa yang di mau , bila dah dapat kadang-kadang rosak lah ada slack dekat mana-mana. tetapi perempuan memang pandai pilih barang . selalunya barang yang di pilih adalah barnag yang elok dan tahan lama. kalau korang lelaki nak gi shopping, bawa perempuan. hahaha

kalau lah tawaran Maxis ini menyebabkan seseorang tu menjadi terkejut ! agak-agak korang sanggup tak bagi ? tapi benda shining macam ni mesti orang perempuan suka. jom tukar nak tak ? baca di sini .

Sebenarnya semua perangai ini anugerah oleh Allah kepada insan yang bergelar kaum perempuan. ia menjadi hiburan kepada kaum lelaki yang melihat ia sebagai satu keunikkan yang ada pada kaum perempuan. sebab comel jer tengok perangai perempuan yang kuat shopping ni. hehe sebab itu aku respect perempuan bila mereka shopping. lelaki tak hebat macam korang tau . :)

Entri ini hanya sekadar perkongsian santai ya. jangan marah ya kaum hawa. kalau salah , meh komen di bawah. maaf atas salah silap :)

sekian .

Jom like Page admin untuk info menarik !

1 comment... add one now

AinAthirah Anuar AinAthirah Anuar June 20, 2016 at 1:05 PM
hahaha kehebatan kaum wanita :p Singgah isi tabung blog sini :)

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)