5 Ragam di Shopping complex


Assalamualaikum,

Di sebalik kemurungan rakyat malaysia mengenang tragedi MH 17, pelbagai ragam rakyat malaysia yg lain sibuk membeli persiapan hari raya aidil fitri di shopping complex.

kali ni , aku nak bawa korang menyelurusuri wajah2 mereka yg pelbagai ini.

wajah 1 : gembira .

wajah2 ni sentiasa ceria melakukan aktiviti mereka. adakala statik di satu kedai ada kala bergerak ke kedai2 yg lain. tidak kurang peremah mereka dengan jurujual di kedai yg mereka kunjungi.

wajah 2 : Muram .

mungkin kelihatan mereka muram di sebabkan mereka berpuasa mungkin. penat dan letih utk bergerak ke satu kedai ke kedai yg lain.

mungkin juga tiada kewangan yg cukup yg menyebabkan mereka risau dan seterusnya bermurung.

wajah 3 : Garang .

tidak larat nak melayan karenah anak isteri mahupun suami mungkin. hanya arahan " amik tu sudah " terhadap orang2 yg bersama mereka .

wajah 4 : sombong .

" nah duit " sambil melemparkan duit di meja cashier .

wajah 5 : memerhati .

ada segolongan yg pergi ke shopping complex utk memerhati gelagat pengunjung di sana. tapi bukan aku ^^

akhir sekali, sorry ayat skema dari aku kali ni. hahaha

sambil2 shopping tu, usha2 la masyarakat sekeliling tu. tgk , kalau boleh bantu, kita bantu ! ^^

1 comment:

  1. jangan berkelahi kat shopping mall dah lah..viral nanti

    ReplyDelete

Powered by Blogger.