5 Amalan Rasulullah Ketika Bulan Ramadhan !

Advertisemen


AMALAN RASULULLAH DI BULAN RAMADHAN I Apabila berkunjungnya ramadhan,pasti ramai di antara kita yang berpusu-pusu mencari ganjaran pahala di dalam bulan Ramadhan.Makin ramai yang ingin menjadi baik apabila ramadhan berkunjung tiba.Indahnya dunia andai semua manusia ingin menjadi baik dan berpusu-pusu melakukan amal kebaikan.

aku sempat duduk sekejap dalam satu majlis ilmu yang berlangsung di salah sebuah masjid di negeri Pulau Pinang . Ceramah tersebut di sampaikan oleh Ustaz Ridzwan Abu bakar . Dalam ceramah ini juga ustaz membaca kita riyadussolihin dan mengambil sedikit masa untuk menceritakan beberapa amalan Rasulullah sepanjang Bulan Ramadhan .

5 Amalan Rasulullah  Ketika   Bulan Ramadhan   .

Ustaz  juga membentangkan 5  Amalan yang di  lakukan   Rasulullah sepanjang Bulan Ramadhan . Berikut  merupakan  amalan Rasulullah ketika di bulan Ramadhan .

5 Amalan Rasulullah  Ketika   Bulan Ramadhan   .


1 Puasa
2 Qiamullail
3 Tadarus Al quran
4 Bagi orang makan ketika berbuka
5. I'tikaf

 Semoga dengan sedikit ilmu yang di kongsikan ini mampu memberi manfaat untuk kita semua . Jangan tinggal benda baik walaupun sebesar zarah sekalipun .

sekian

Advertisemen

Disclaimer: Gambar, artikel ataupun video yang ada di web ini terkadang berasal dari berbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika ada masalah terkait hal ini, Anda dapat menghubungi kami disini.
Related Posts
Disqus Comments