[ TERKINI ] GAMBAR TASIK BUKIT MERAH YANG KERING !

[ TERKINI ] GAMBAR TASIK BUKIT MERAH YANG KERING  !
BUKIT MERAH LAKE TOWN RESORT I Nama bukit merah lake town resort sudah tidak asing lagi  . Kawasan yang terkenal dengan taman tema air tersbut mula menempah nama sejak ia mula di buka . Terdapat juga Pulau orang hutan yang menempatkan beberapa ekor orang hutan sebagai tontonan kepada masyarakat dan pengunjung.

Namun situasi tersebut berubah apabila negara kita di landa musim kemarau yang agak teruk .Terkini, di laporkan bahawa tasik di Bukit Merah sudah kekeringan air dek kemarau yang berpanjangan. Berita-berita ini juga di laporkan dalam STAR, Perak today dan pelbagai portal berita lain.
Berikut gambar bukit merah laketown Resort ketika kemarau .

[ TERKINI ] GAMBAR TASIK BUKIT MERAH YANG KERING  !


Kita hanya mampu berdoa agar di turunkan hujan dan keadaan kembali menjadi seperti sedia kala. Nampak lain landskap bukit merah sejak kemarau ini atau sejak elnino yang melanda negara kita. Banyakkan berdoa dan beristighfar agar ia mampu menjadi asbab turunnya rahmat Allah.

Sekian.


Jom like Page admin untuk info menarik !

1 comment... add one now

Jueliza Jamani Jueliza Jamani April 23, 2016 at 11:33 PM
Ya Allah.. kering kontang laa.. aduii ritu kak jue duk tgk gambar kat air terjun titi hayun dgn air terjun perigi kering langsung.. ni tasik yang besar + banyak air pun kering mcm ni.. Panas sangat skrg ni.. Allahuakbar...Harap2 hujan lah kan..

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)