PEREMPUAN SENSITIF DENGAN PERKATAAN GEMUK


PEREMPUAN DAN GEMUK I Bila sebut perempuan itu gemuk, pasti akan ada yang tarik muka atau mula melancarkan perang psikologi terhadapa lelaki yang mengatakan sedemikian. Ada yang updaate status " kita tak gemuk " dan macam-macam lagi sebagai tanda protes bila dikatakan mereka gemuk .

Tidak Kurang , ada perempuan yang gembira bila di katakan sedemikian rupa kepada mereka. hal ini kerana mereka tak cukup berat dan mungkin masalah metabolism dalam diri yang menyebabkan mereka tidak gemuk-gemuk. Blogger ziziezack yang kata dia tak gemuk-gemuk pun walau dah makan banyak. hahaha

Bca juga : Kafe Mesra Kanak-Kanak di KL dan Selangor
WANITA GEMUK

Untuk pengetahuan korang, aku buat entri ni sekdar nak berkongsi  sahaja.bukan niat nak memerli atau mengutuk. Allah cipta perempuan ini suatu makhluk yang unik sehinggakan seorang lelaki bukan mudah untuk memahami perasaan perempuan.Walaupun lelaki itu cuba sedaya upaya untuk memahami hati mereka.

Ada istillah yang di gunakan oleh Blogger MamaJue .  kata  Kak jue , jangan guna istillah gemuk tapi gunalah demok baru nampak cute. hahaha betul juga, perempuan suka perkara dan benda yang cute. mood diorang pun mudah berubah bila jumpabenda yang lebih cute dari diorang.

apa pun , tidak kisahlah perempuan tu gemuk ke apa ke. yang penting menjaga kesihatan itu penting.Aku mungkin tak kenal perempuan secara detail tapi kawan-kawan aku pun sudah cukup mengajar aku supaya jangan cakap gemuk dekat perempuan. hahaha

pernah kena marah sebab kata dia gemuk. T.T
kalau hang baca, aku tuju dekat hang tau. hahaha 

untuk lelaki, elakkan berbual soal size dan berat badan depan perempuan. Kadang-kadang kita nampak sahaja depa macam melawak dan boleh di ajak melawak sebenarnya tak semua macam tu.siaplah korang bila dia dah dengan geng dia. hahaha

Gambar Mira Filzahapa pun,aku nak tahu juga pendapat pembaca blog aku ni. korang rasa perempuan sensitif ke bila orang cakap dia gemuk ? komen tau. semoga bermanfaat.maaf atas salah silap ya :)

entri sekadar suka-suka sebab aku tak update blog lagi ni. hehehe

sekian. komen tau :3
Jom like Page admin untuk info menarik !

3 comments.. read them below or add one

Umie Yana Umie Yana February 2, 2016 at 4:20 PM
kadang2 sensitip jugak bila member2 cakap macam tu.. tapi bila fikir balik.. lantak lah, badan aku.. yang dia sibuk2 da knapa..haha

http://hiphiphorray15.blogspot.my/
Lisa Nurulain Lisa Nurulain February 2, 2016 at 4:56 PM
tak jugaa .. happy je ni hahahaha
najwa zahid najwa zahid February 2, 2016 at 5:52 PM
gemuk, acne, mmg musuhlah kat girl2 ni. jgn ditegur. kalau dia nmpk cool, belum tntu dia cool sbnr nya. kang mulalah dia mkan ubat mcm2

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)