PENGALAMAN KEDUA DI TANJUNG DAWAI , KEDAH DARUL AMAN !


CUTI-CUTI I Hari ini , aku ngan family aku pergi jalan-jalan dekat tanjung dawai. Tempat Mak dan abah aku selalu beli ikan. depa kata murah. Sebelum ini, aku pernah pi sekali ja dan ini yang ke dua. ada perubhan dari segi jumlah pengunjung ke sini. Mungkin juga faktor cuti panjang, sebab tu ramai sangat tu.

Dekat sini, korang boleh dapatkan pelbagai jenis sumber laut. antaranya ikan kering , sotong kering dan lain-lain. Dekat sini juga ada kedai makan dan satu ja kedai makan yang menyediakan makanan laut seperti ikan bakar, nasi campur dan lain-lain.

Bca juga : JALAN-JALAN DI TANJUNG DAWAI,KEDAH

pengalaman di tanjung dawai kedah
gambar sumber : terajubintang7.blogspot.com
Kedai-kedai lain pun ada juga, kebanyakkaan  juala nasi ayam, laksa dan makanan ringan. Kemudahan yang terdapat di sini antaranya , parking kereta yang luas. tapi hari full juga. masa first time aku pi dulu tak siap sepenuhnya lagi.sekarnag dah cantik bertar dan free.

Ada Masjid , Tandas awam dan kemudahan menaiki bot ke Pantai Merdeka. Korang boleh tunggu dekat jeti tu, nanti akan ada bot yang bawa korang ke pantai merdeka dengan harga RM 2 sahaja.Kalau korang tak mau naik bot ke pantai merdeka, korang boleh drive je.

BACA JUGA : TEMPAT MENARIK DI BALI, INDONESIA

Kami makan tengah hari di kompleks Tanjung dawai. memang penuh. tunggu orang bangun je, baru boleh duduk. cuti sekolah memang ramai kan. kemudian kami pun balik rumah. itu jelah cerita jalan-jalan aku hari ini. hehehe gambar tak ada sebab camera aku rosak. so, berhuhu je lah aku. dengan gambar ikan bakar pun takda. hahaha rugi-rugi.

korang pergi mana pula cuti kali ini ? oh ya, kalau korang nak pergi bali,Indonesia. Korang  boleh ke Pautan ini sebagai rujukan [ PAUTAN 1]  . kalau tak mau pi pun tk pa, korang boleh jamu mata tengok gambar menarik dekat Pautan yang aku bagi tu.

jangan lupa kongsikan dengan aku apa yang kornag buat cuti kali ini. :)

sekian.
Jom like Page admin untuk info menarik !

0 comment... add one now

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)