Jalan-Jalan di Tanjung Dawai , Kedah !

Assalamualaikum !

hari ini hari ahad !! so, cuti lagi la kan.

hari ni parent aku bawa kami p tanjung dawai ,kat kedah darul aman .

katanya ada tmpt makan makanan laut yg sedap kat sana .

so, aku yg baru balik dari mesir ni pun p juga laa..tak pernah p pun sebelum ni .

memang tempatnya di tepi laut . kat situ mcm ada kompleks kecik dua tingkat.

di bawahnya kedai makanan laut dan di tingkat atasnya pula ada kedai2 menjual ikan masin, ikan kering keropok dan benda2 yang sama waktu dengannya ohh belacan pun ade.

memang tak di nafikan banyak gila makanan kat situ .

ada ikan bakar, sotong goreng, udang goreng semua besar2.

yang paling best adalah sayur kailan ikan masin..perghh..lama gila aku tak makan..huhu *nanges :')

cam mana nak p  sana ?

kalau dari amatan aku tadi masa dlm kereta,

amik highway ke sg petani , dan masuk kat tol sg petani selatan . dan terus ke merbok. kemudian dari korang akan melalui sekolah maktab mahmud merbok .

ermm.. aku nak cite pun aku tak reti sebab dia guna jalan kampung. korang guna GPS je laa eh.. hehehe

nak tgk gambar tak ??



first time aku guna insta size n buat cm ni.. hehe

kalau korang nak tau apa lagi best kat sana.. p laa sendiri.. huhu

sekian, ^_^

3 comments:

  1. Dekat dengan rumah mertua.. kalau nak beli ikan masin, sotong kering dan seangkatan dengannya lebih baik beli kat kedai2 sebelum nak sampai kompleks tu..murah skit..

    ReplyDelete
  2. mmg fresh seafood tu...

    saya duk kedah ni dah 7 thn xde rezeki lg sampai sini... dulu ms2 duk skolah dgr lagu dinta pantai merdeka nak sngat p sini... bila dh ada kt kedah x p pulak... :(

    ReplyDelete
  3. Bestnya tempat ni.....singgah BW and tlg isi tabung

    ReplyDelete

Powered by Blogger.