MEE KUAH MAK JAH, KUALA SEPETANG , TAIPING ! TERBAIK !


REVIEW TEMPAT MAKAN I Musim cuti sekolah ini, mesti ada undangan majlis perkahwinan dan kenduri. aku pun hari ini baru keluar rumah. haha  Mula-Mula , aku ngan family pi makan kenduri dulu. area Bagan serai .


Lepas tu, alang-alang dah sampai Perak, jadi , Parent aku pun bawak la aku pi kedai MEE KUAH MAK JAH, KUALA SEPETANG, TAIPING PERAK . Perjalanan yang diambil agak jauh. sebab tak tahu jalan nak ke highway . rumah kenduri terletak terlalu dalam. jadi, susah sikit nak masuk ke highway.

nak pendek kan cerita. haha

Kalau korang dari Taiping menuju ke kedai MEE KUAH MAK JAH ni, korang akan melalui muzium MATANG,PERAK. lepas dari muzium tu dekat dah . korang hanya terus ikut jalan tu, kedai dia belah kiri jalan .Oh ya, sepanjang jalan tu, ada beberapa kedai mee udang tau. kedai mee mak jah ni , selepas korang jumpa kilang arang. banyak bas berhenti dekat situ .

Aku minta maaf, sebab direction yang aku bagi ni macam mamak jual roti canai bagi arahan. hahaha. salah satu sebabnya adalah aku tak familiar jalan-jalan dekat Taiping tu. so, aku tengok tempat-tempat yang di highlight kan contoh muzium dan sebagainya.

Ni aku bagi alamat kedai tersebut ( sumber : http://www.kakinakl.com/2013/04/mee-udang-mak-jah-kuala-sepetang-sedap.html )

Mee udang Mak Jah,Kampung Menteri, Kuala Sepetang, Taiping34650 Taiping, MalaysiaTel No.: 05-8981400/ 012-2931101/ 017-4695026GPS : N4 50.316 E100 38.025

Aku dah bagi direction untuk korang, sekarang aku belanja korang gambar je la ya. ustaz fawwaz mat jan cakap, kalau post gambar makanan. orang yang post tu kena hantar makanan yang di post tu kat orang yang tengok gambar tu. jadi, aku memang tak mampu nak hantar makanan tu untuk korang.so, minta maaf la yer. 

Gambar makanan ni yang family aku order ye. ada lagi makanan-makanan lain .

Mee Udang Biasa . ( Lebih dari 5 ekor udang size biasa )



 Nasi Goreng Udang Special ( Udang besar, 5 ke 6 ekor udang yang manis-manis )






Komen kataubaid : 

Kelebihan kedai ini, bagi aku adalah keenakkan rasa udang dia. Rugi gila kalau korang tak makan udang. hahaha rasanya yang manis, sedap pulak bila di makan. aku jarang makan udang rasa macam tu. mak aku cakap ,itu rasa udang kalau fresh.  rasa macam nak nangis terharu bila makan udang tu hehehe.

Aku makan Nasi goreng udang Special . Rasa dia, okay . tapi bila pekena dengan udang. lagi okay. Kalau Mee Udang pulak, rasa dia bagi aku ya, maaf kalau aku salah, kurang sikit la rasa dia. mungkin bukan salera aku kot, makan mee udang tapi kuah pekat.aku suka yang cair sikit. anyway overall still sedap !

Servis dan layanan pun nice dan cepat. baru duduk je, terus ada yang minta order. diorang catat order secara online weh. hahaha baguih2. macam mana tu ? haa kena pi tengok sendiri ya!.Nanti, kalau korang nak pergi perak . khususnya area taiping. nanti singgah la yer !

sekian .

cc : Ziziezack , nah dah siap :) 

Jom like Page admin untuk info menarik !

{ 8 comments.. read them below or add one }

Kak Sue Kak Sue December 20, 2015 at 9:22 PM
Kak Sue memang asal Taiping,tapi tak pernah sampai sini lagi..pernah lalu area tu tapi belum pernah singgah..Tq Tua review pasal nie..nanti nak terjah!ehehhe..
Ajuya Rashid Ajuya Rashid December 20, 2015 at 10:03 PM
Sedap tu mee kuah..suka gak mkn mee kuah. Lalu perak boleh la singgah nnt
Zizie Zack Zizie Zack December 20, 2015 at 10:17 PM
Hahaha... tq tag zizie.. kekeke.. ok dh review tu. Polish lagi...
Zizie Zack Zizie Zack December 20, 2015 at 10:17 PM
Hahaha... tq tag zizie.. kekeke.. ok dh review tu. Polish lagi...
firzz duka firzz duka December 20, 2015 at 11:23 PM
Padang serai kedah?atau bagan serai?
Sue Izza Sue Izza December 21, 2015 at 10:16 AM
ada satu kedainya kat wangsa maju...macamn ni gak menu dia sedap woooo
Amanda Suria Amanda Suria December 21, 2015 at 4:53 PM
terus terliur...biasa makan yang kat Wangsa Maju tu je..

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)