Tutorial : Cara Mudah Buat Bloglist di Blog !

Hai,

BLOGLIST  Untuk Pengetahuan  blogger baru macam aku ni, bloglist merupakan satu bentuk atau cara nak promosi blog korang dan kawan-kawan kepada pembaca2 blog.Dengan Wujudnya bloglist ini memudahkan rakan2 blogger nak berBlogwalking ke blog2 lain.Jada peranan anda adalah untuk tempatkan URL blog korang dekat blog-blog lain.



Mcam mana nak tempek blog dkat bloglist orang lain ?

senang je, korang join la segmen2 atau giveaway2 yang di anjurkan oleh blogger2 lain. selain untuk support kawan2, korang boleh dapat kan pembaca blog korang dari situ ^^

Semakin banyak link blog korang dekat blog2 rakan2 yang lain,semakin mudah untuk dapat pembaca untuk ke blog korang . Itu fungsinya untuk blog korang. tapi untuk kawan2 korang lak, korang kena la wujudkan bloglist korang supaya pembaca blog korang boleh singgah ke blog kawan2 korang tu.

Jadi buat lah segmen atau give away. aku dah malas nak buat. hehe sebab nanti akan jadi krik krik krik krik krik.. jadinya aku buat donno je la. hikhik hik

Untuk yang tak ada bloglist dekat blog anda dan tak tahu buat macam mana. korang just follow step2 yang aku bagi ni, nanti akan adalah bloglist kat bahagian sidebar korang tu ya. selamat mencuba !


Dashboard blogger > layout > add gadget > blog list > save .

Mudahkan ? moga bermanfaat !

sekian.
motif?? 



Jom like Page admin untuk info menarik !

3 comments.. read them below or add one

ComelComot ComelComot September 14, 2015 at 2:08 PM
pertama kali singgah dan follow.. salam kenalan
Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal September 14, 2015 at 2:28 PM
Assalammualaikum... kataubaid,

senang dah ada tutorial nie.. utk buat bloglist. Terima kasih...

mselim3

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)