Aku TAK berkenanlaahh..


Hai,

korang faham ke perkataan berkenan tu ? dia lebih kurang macam minat la. org penang selalu guna perkataan tu. hehe

Aku tak berkenan lah dengan orang yang suka bawak mulut ni **bahasa kiasan.
nanti korang cakap , semua orang kena bawa mulut, mana leh tinggal. hahaha

sebab aku serik, bila orang member  sendiri tak percaya apa yang kita cakap. erm. dengan alasan, kita tk leh percaya ckp orag yang smpai kan kt kita dengan ayat " dia kata.. "

masa aku dgar tu, berdesing telinga aku. perghh. padahal aku bgtau benda yang betul. boleh lak dia cakap macam tu.kalau dia tk pa lak kan.

back to the topic. hehe

orang yang suka bawa mulut ni, kadang2 risiko nya umpama menyebarkan fitnah lak kalau tk betul. kalau boleh , kita kena lah elak-elak dari bawa mulut dengan benda2 yg tak elok.

silap haribulan, orang benci dengan kita.

kalau orang bawa mulut pasal aku, lagi la aku hot. tak yah menyibuk pasal orang laa..

adoi.. entri ni dah jadi macam entri luah perasaan dah kan. better aku stop. kang aura negative menyerap kat korang, and korang bertambah stress ngan aku lak.. hehe.

chow.

sekian .
senyum :)

1 ulasan:

  1. Betul..kadang orang nak imej dia sentiasa nampak suci..sanggup kata orang itu buat itu buat ini kepada org lain..padahal diri sendiri pun buat..3 pihak..kiranya dia pihak yang suci lagi murni..hihi...ingay Allah ada sentiasa melihat..

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.