Tips :: Cara-Cara Nak dapat idea untuk update Entri !


Assalamualaikum !!

hari ni aku nak cerita sikit pengalaman aku dalam menulis entri .

aku tak la sehebat penulis di luar sana..tp cukup sekadar utk menulis entri. aku mampu 

tips untuk mendapat idea :

1. perjalanan hidup harian .

jangan malu nak bercerita, cuma kena hati-hati dalm bercerita. tak terlalu detail dan tak terlalu membosankan.

contoh, aku pakai baju kaler hijau yg ada tompok2 tahi lalat la blo bla bla.

jangan meleret. kalau boleh elakkan dri cerita peribadi

contoh: pasal suami isteri*masalah keluarga k.

2. Update tips2 kesihatan.

haa benda ni agak mudah dan senang nak buat.. hehe

update je.. jgn makan makanan yg berlemak la bla bla bla.

cuma make sure fakta2 jgn tipu ok.. hehe

3. update tips blogger .

mcm aku buat sekarang ni.. cuma jgn tulis bearangan la.. kesian kt org yg baca tips-tips korng tu.. hehe

ok kot 3 je.. nanti kalau ada lagi aku update k..

semoga bermanfaat utk korang.

tpi kuncinya adalah jgn malu menulis. tp berhati-hati ketika menulis :)

sekian.

10 ulasan:

  1. Boleh ikut tips ni. Kadang2 otak blur tak tahu nak tulis apa...;-)

    BalasPadam
  2. No 1 tu BBL selalu buat tapi tak citer pasal private la. Lebih kepada macam tempat BBL suka pergi macam tu

    BalasPadam
  3. Jangan paksa idea timbul..tu yang terikut-ikut penulisan orang..sebolehnya, tulis dulu apa nak tulis pastu baru baca penulisan orang lain

    BalasPadam
  4. Entry yg bagus...selalu jgk ketandusan idea nk update blog..

    BalasPadam
  5. Blog saya 99% tentang kesihatan... my new passion... mudah-mudahan entry2 tu dpt memberi manfaat to the readers

    BalasPadam
  6. nice..tips g bagus utk org2 yg baru nak belajar bolgging cam saya ni.. hihi..
    kadang macam byk nak tulis kdg blur

    BalasPadam
  7. menarik tips ni ,dinda selalu menyanyah je menaip heee

    BalasPadam
  8. terima kasih. perkongsian terbaik...
    http://kataubaid.blogspot.com/

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.