Assalamualaikum ,

hari ni aku nak update skit mengenai nak upkan Follower Blog Anda .

ok. simple je.

kalau dalam entri sebelum ni aku ada update pasal cara-cara nak upkan traffic blog kan [ KLIK SINI ]

so, kali ni aku nak petik satu jer dari 3 cara yg aku dah listkan dlm entri tersebut .

iaitu : Join Segmen .

ya, just join segmen , follower blog anda akan bertambah . tak caya ?? mcm mana tu ??

first : cari segmen yg korang nak join tu . *aku prefer segmen blogwalking .

sebab apa aku prefer segmen blogwalking atau segmen jom follow ? sebab antara syarat yg akan di kenakan adalah kita kena blogwalking blog blogger lain .

begitu juga sebaliknya kita akan menerima "tetamu" blog lain yang akan visit blog kita . betul tak ?

ini umpama win-win situation *cewaah .. hehe

bila ada org visit blog kita, kita visit balik dan jangan segan silu tuk klik " follow " kat blog tersebut .

dan yg penting jgn lupa tinggalkan link korang kat blog itu . supaya ada hubungan dua hala ^^

so, kita akan saling follow meng follow *amek ko rojak terus ..

bila jadi mcm tu, follower kita akan mudah bertambah seterusnya akan upkan traffic blog kita juga ^^

korang paham tak ? ke aku syok sendiri nii.. hehehe.. kalau tak nmpk lagi mcm mana try la join satu segmen and dalam entri tu korang state kan jumlah follower masa korang update entri tu .

and bila dah abih segmen, korng tgk balik kat bilngan follower tu bertmbah ke tak .

contohnya : follower blog aku masa aku join segmen ni --> [ klik sini ]

adalah 323 follower *tgk kat entri .and sekarang Follower aku adalah 341

peningkatan 18 follower. sebenarnya tak la hbat pun. tapi aku amik konsep, aku mula dari bawah, dari sikit itu lah lama-lama kita akan mendaki bukit. insyaallah. yakin dan ikhlas kan niat k.

menulis bukan kerana manusia tapi kerana tuhan manusia .

semoga tips ni berguna  utk korang k !! selamat mencoba !!

sekian.


p/s: entri panjang nyaa.. maaf naa hehehe

3 Comments

  1. Sy mmg masuk segmen blogwalking ni tiap2 bln utk up follower...

    ReplyDelete
  2. segmen utk membantu upkan follower memang bagus sebenarnya
    memberi kelebihan kita dlm join segmen

    ReplyDelete
  3. N pun suka join segmen.. terubah sikit bilangan follower.. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post