Tips Blogger::Segmen yang membantu "up" kan Follower Blog Anda !


Assalamualaikum ,

hari ni aku nak update skit mengenai nak upkan Follower Blog Anda .

ok. simple je.

kalau dalam entri sebelum ni aku ada update pasal cara-cara nak upkan traffic blog kan [ KLIK SINI ]

so, kali ni aku nak petik satu jer dari 3 cara yg aku dah listkan dlm entri tersebut .

iaitu : Join Segmen .

ya, just join segmen , follower blog anda akan bertambah . tak caya ?? mcm mana tu ??

first : cari segmen yg korang nak join tu . *aku prefer segmen blogwalking .

sebab apa aku prefer segmen blogwalking atau segmen jom follow ? sebab antara syarat yg akan di kenakan adalah kita kena blogwalking blog blogger lain .

begitu juga sebaliknya kita akan menerima "tetamu" blog lain yang akan visit blog kita . betul tak ?

ini umpama win-win situation *cewaah .. hehe

bila ada org visit blog kita, kita visit balik dan jangan segan silu tuk klik " follow " kat blog tersebut .

dan yg penting jgn lupa tinggalkan link korang kat blog itu . supaya ada hubungan dua hala ^^

so, kita akan saling follow meng follow *amek ko rojak terus ..

bila jadi mcm tu, follower kita akan mudah bertambah seterusnya akan upkan traffic blog kita juga ^^

korang paham tak ? ke aku syok sendiri nii.. hehehe.. kalau tak nmpk lagi mcm mana try la join satu segmen and dalam entri tu korang state kan jumlah follower masa korang update entri tu .

and bila dah abih segmen, korng tgk balik kat bilngan follower tu bertmbah ke tak .

contohnya : follower blog aku masa aku join segmen ni --> [ klik sini ]

adalah 323 follower *tgk kat entri .and sekarang Follower aku adalah 341

peningkatan 18 follower. sebenarnya tak la hbat pun. tapi aku amik konsep, aku mula dari bawah, dari sikit itu lah lama-lama kita akan mendaki bukit. insyaallah. yakin dan ikhlas kan niat k.

menulis bukan kerana manusia tapi kerana tuhan manusia .

semoga tips ni berguna  utk korang k !! selamat mencoba !!

sekian.


p/s: entri panjang nyaa.. maaf naa hehehe

3 comments:

  1. Sy mmg masuk segmen blogwalking ni tiap2 bln utk up follower...

    ReplyDelete
  2. segmen utk membantu upkan follower memang bagus sebenarnya
    memberi kelebihan kita dlm join segmen

    ReplyDelete
  3. N pun suka join segmen.. terubah sikit bilangan follower.. hehe

    ReplyDelete

Powered by Blogger.