Type something and hit enter

author photo
By On
RESEPI KURMA AYAM | Assalamualaikum !!

hari nih ubai nk update resepi jerr..

saja seronok2.. haha..korang dah try ayam masak kicap tuh ??

haha..mesti korang pelik kan.. yelaa..laki laak dok sibuk update pasal resepi..

hahaha.. tk de laa.. just nk share pngalaman memasak jerr.. 

dlu ingt memasak ni susah..pdahal senang joo..

ok laah.. 

KURMA AYAM !!


*ayam lagii..tu jerr yg sedap hehe

Bahan2 :

1.Ayam

2. Ubi kentang .

3. rempah kurma 

4. garam .

5. cili merah

6. bawang2 dan seangkatannya..

Cara memasak kurma ayam.

1. Tumiskan bwang yg sudah di kisar.. sblum tu..panaskan minyak dlu eh..

2. msuk kan sedikit air..

3. masukkan bunga lawang dan kawan2nya..*tk ingat nama..hehe

4. masukkan ubi kentang yg sudah di potong .

5. masukkan rempah kurma dan kemudian masukkan santan..

6. rasa..klau sedap masukkan ayam dan cili merah atau hijau yg dah dipotong..

**garam dan gula..itu depends korang nk letak bila..

7. tunggu sampai ayam masaakk..

8. bila dah msak..nk buat apa ?? maakaan lerr.... haha

makan dngan nasi atau pun cecah roti..perrghh..seddaaappnyaa... :P

sekian, selamat mencuba !! 

xoxo :P

RESEPI KURMA AYAM
boleh view resepi dari blog dapurkakjee.com dlm gmba nihh.. :)
gambar sumber dapurkakjee.com

p/s : hari ni nak masak kari ayam laak.. lama tk masak kari..dah update dah..klik bahagian resepi kt atas tuuhh..

hehe..bye !!

6 comments

avatar

wah rajin masak hehe..

avatar

fuh! lama tak hadap kurma ayam .... dah la tengah sejuk2 ni boleh jadi lapar balik ni hehe

avatar

ni makin geram dgn ubai..tunjuk jer..antar mai kat cek sama la..huhuhu lpor ni

avatar

wah...bagusnya... boleh masuk master chef nie..;)

avatar

sedap....teruskan usaha baik tu..

Click to comment