:: Tutorial :: Cara Letak Twitter di Blog


Assalamualaikum smua ..

Cara Letak Twitter Di blog I hari ni ubai nk buat tuto lak laa..dah sebulan lbih dah rsanya tk buat tuto ..huhu..satu sbb lgi adalah aku tkot lupa jer cara nk buat benda nie kt blog..cm hari tu..aku ter"delete " templete.. habih..penat weh, google balik bagai..ermm..kalau korng tk mau jdi cm aku..bek bookmark cepat2 link ni..huuhu

hari nie aku nk buat tuto cm na nk letak twitter kita kt blog ..
korng pernah  cuba ker ?? klau dah cuba tuh..tahniah..kalau belum meh aku ajar kan yer..

1. korang buka twitter korang , n then klik "edit profile " ..


Cara Letak Twitter di Blog

2.  kemudian klik " widget "

Cara Letak Twitter di Blog

3. korng akan dpt cm gmbr kt bawah ni..then, klik " create new "

Cara Letak Twitter di Blog

4. bila kluar cm nih kan.korang adjust2 la sendiri..sbb blog kita lain2 kan..huhu .bila korang adjust t akan muncul kat tpi tuh apa yg korng adjust. better korng buka blog korang tuk adjust..tkot t terbesar sgt ker..or terkecik sgt kerr.. kan..anyway it is up to you allz laa..huhu



Cara Letak Twitter di Blog

5. klik laa "create widget " yg kaler biru tuu..n korng akan dpt code kt bawah tu nnt..so, klik copy.

6. buka blogger > dashboar > layout > add a gadget > edit html

7. paste laa kt edit html tu..

preview , klau dah cntik..klik save..klau tak..adjust balik laa..huhu..senangkan..

selamat mencuba !!




Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.