Jangan Tayangggg !!

22 Julai 2013






Assalamualaikum..hye korang smua !!! haaa..

aku nk cerita skit ngan korng nih.. td aku  shopping baju raya ngan family aku kt shopping complex laa.. hehe..kaler baju melayu kami warna hijau.. huhu..korng lak ?? aku ingt lgi tahun lepas aku shopping dlm keadaan tk sihat..abih hilng mood smua..letih bagai..alhamdulillah , tahun nih boleh shopping dlm keadaan sihat.. huhu..


dlam dok shopping tu kan.. aku tgk2 juga la masyarakat kita nih skung nih..bkan saja dan bangsa melayu, cina dan india jer.... skung dah da indonesia , bangla , vietnam dan lain2.. dah mcm kat oversea dah aku tgk..kdng2 tu rimas juga laaa kann..tp tk pa laa..diorng mai sbab nk cari rezeki, sila kann.... rezeki ALLAH itu luas..kat mana2 pun boleh cari kaan..

sambil pandang sekeliling , tr tgk laa pakaian manusia skrng.. aku rasa makin teruk.. tk kira laa laki ke pompuan..tp yg ketara adalah pada perempuan.. mcm2 pakaian depa pakai , da yg bertudung tp ketat sana sini.. dah yg tak bertudung lgi laa.. bkan aku nk kutuk ke pa.. cuma sedeh sikit.. anak bangsa aku yg kata dia ISLAM tp tk buat sperti yg Islam suruh.. tambah2 lgi bangsa lain juga sperti tk hormt org islam dngan berpakaian yg tk sepatutnya di khalayak ramai..


aku rasa dah smpai masa tuk da undng2 islam dipraktikkan dalm negara kita sbb tgk makin truk dah sosial masyarakat kita .. bila kita letak agama di atas , kita pasti akan tkot buat dosa..*psanan tuk aku juga nii..:)
bila lagi kita nk brubah adik2 dan kakak ku.. kesianlah pada diri sendiri , dan org lain.. da tips tuk yg nk berubah..minta doa kat ALLAH supaya jauhkan kita dri mendedahkan aurat dan buat apa2 dosa..dan yakinlah dngan doa tu insyaallah  Allah akan makbul..huhu..

so, cm na korng ? jdikan ramadhan utk berubah ke arah kebaikan..baju raya korng kaler pa tahun nih ?? t komen k...aku suka org komen kt entri2 aku..huhu...



haa.. ni gmbr yg aku copy dri pak cik google..info yg menarik..korang share2 la ngan kwan2.. tp lebih kpada lelaki kan..tuk perempuan ada dlm entri ubai sblum nih.. KLIK SINI

JOM, sama2 kita berubah..once kita dah brubah or dlm proses ..ajaklah kawan2 kita yg lain..insyaallah stiap dri apa yg kita buat atas nama kebaikan kerana ALLAH , pasti ada pahalanya kan..huhu..

oklah hrap  korng fham pa yg aku nk smpaikan kt sini..doakaan kwan2 kita dan aku juga k.. hehe..sorry ,klau da salah silap..huhu.. T klau nak beli baju raya kan, pilih yg betul2 menutup aurat dngan smpurna..Pasti ALLAH akan cmpakkan ketenangan bg yg melihatnya..(^_^)v

ok bye !!!

p/s : salam 4-1 chelsea kepada Team Malaysia.. huhu..aku tk tgk game tp tgk goal je laa..nk buat cm na..tk de rezeki nk menang..huhu..jumpa len kali lak..bye chelsea !!! i'm Man U fans !!! huhu..



4 ulasan:

  1. Kelabu. Hehe. :)

    http://sinuhadentist.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. nice.. ubai tk try lgi kaler kelabu..hehe..maybe next time kott.. hehe

      Padam
  2. ya.. ramai yg lupa Islam ada syariat dalam berpakaian.
    entry yg baik. semoga saling mengingatkan. :)

    semoga kite pilih busana cantik , indah bersyariat utk haari raya ni.

    ayu punya : purple tahun ni. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah purple..my faveret kaler.. huhu..

      Padam

Kataubaid© .