Journey to Mesir..

Assalamualaikum..

alhamdulillah..hari buat post dri bumi mesir..Keadaan aku kt sini alhamdulillah ok.
kami dpt rumah cntik kt sni..hehe..

26 sept berlepas ke bumi anbiya ini dari KLIA..alhamdulillah,smua berjalan lancar. aku skung kat mansoura,Mesir. Sebuah bandar University. Pada Mulanya, tgk rasa cm " errr "" tpi skung aku rsa seronok dok sini..tk tau sbb pa..alhamdulillah..yg penting kita tk leh nk compare ngara org dgan negra kita kan..Malaysia is the best !!!..

Perkra pertama yg aku notice kt sni masa nk bergerak ke mansoura ni dari cairo adalah org arab ni kan selalu sgt men hon kenderaan.. tak kira motor , kereta, bas  dan kdng2 tu lori pun hon skali..hehe.. tpi bila dah lama skit,aku mula mngerti ini adalah culture org sini..so ,we should respect it , right ? mula2 memng rsa sakit tlinga..tpi skung dah ok dah.. * kdang tu rsa mcm nk cabut ja hon tu..hehe.. 

Lepas tu, mlm first aku ngan housemate aku kluar jlan2 kt area mansoura ni..hehe..nice makan nasi mandy..kenyang gila kowt..hehe.. n then esoknya..haha..Broadband perlu di cari !! boring la tk da internet..haha..alhamdulillah..slesai psal broadband n leh contact ngan family kt malaysia..* skung.Broadband dah slow la..tk leh nk buka skype..waaaaaaaa.. tk pa la..maybe da hikmah disebaliknya kan..tunggu wifi lak.. 2 or 3 bulan lpas nii..lambt lgi..hehe..

kemudian,first day @ kuliah..huhu.. xcited glerr.. satu kelas ngan budak arab..tpi kuliah kami ni..org melayu majoriti..huhu..boleh gak tgk muka2 melayu kan..hehe.. n then life was go on .. aku peljar dan aku mesti berusaha..

Mumtaz !!!! tu ja dlm fikiran aku skung.. hehe..so,lpas ni aku tunjuk gambr je la k..korang tgk2 mcm na mesir k..huhu..psti best klau korang pun da d sini..insyaallah..

laayyyyyyyyyyyyyaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnn...

Sayap Egypt Air..
airport cairo

ambik beg..bru smpai..hehe

mesir !!


 egypt air

Piramaid .. *tk leh msuk..tangkap dri dlm bas jer..

kereta kuda..hehe.. nk nek boleh jee..


 Abg aiman (medicmesir) tgh discuss ngan pak arab.. 


Nasi Mandy .. nasik ni suku tau.bkan satu..haha..

 my broadband and my fone number..
malam di mansoura..latest..huuhu

makan malam kat hadrat maut..hehe.. bwa kwan bru smpai..

Nasik mandy lagi.. hehe...

stkt ni tu jela la gmbr2 dia..hehe.. insyaallah..lpas ni klau da lgi.. aku masuk kt fb je la..ye..enjoy reading k..harap korang suka..walaupun sikit je..doakan aku yer .. insyaallah. klau free , aku post lgi yer..
maaf klau da terkasar bahasa n tersilap kata..
Jumpa lagi 

Syukran awi- awi !! ^_^



2 ulasan:

  1. Salam ubai.. suka sis suri baca post nih.. t8 care.. :)

    BalasPadam
  2. wslm..thank sis suri..doakan kejayaan saya k.. :)

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.