Raya Tak Jadi !!

26 Ogos 2012

Assalamualaikum..

Alhamdulillah,diri ni masih diberi peluang tuk menulis dalam blog ini lgi..
Allah masih beri pluang kepada diri ini tuk trus menghirup Oxygen dan mengeluarkan Carbon dioxide dari pada bdan ini..Subhanallah, Maha Suci Allah mencpta kita dlam keadaan sempurna..

Ramadhan telah berlalu ,
Syawal pula datang menjengah ,
bagaimana ramadhan kita yg lalu ,
Adakah ia meriah  ? ..

Ramadhan kali memberikan 1001 kenangan buat diri ini ,start puasa ngan kwan2 di Pre-Medic MM 2012..
Menjalankan tugas sbgai seorang pelajar..Belajar,belajar,belajar dan terus belajar..itu ja yg terus menjdi matlamat hidup sbgai seorang pelajar. walaupun kerap mngalami kegagalan,aku tetap berpegang ngan sepotong ayat AL-QURAN yg bermaksud jgn putus asa dengan rahmat Allah..

Alhamdulillah,aku still di sini ..menjalani kehidupan seperti biasa,disamping keluarga tercinta ..huhu.. skrang aku focus kepada study aku..jdkan yg telah berlaku itu sebgai aras pengukur tahap keupayaan kita,dan jdikan ia sbgai iktibar dan terus memperbaiki diri agar,kejayaan yg akan datang akan trus digarap dan dicapai.

Berbalik kepada Ramadhan tahun ni,aku start puasa  di Uni Putra Malaysia,berpuasa ngan kwan2 yg akan Fly ke Mesir.seriusly seronok..awal2 ramadhan , aku tolong kwan aku amik makanan tuk sahur..tpi bila nk habih program,aku la yg ghuyub..hehe..last2,kwan2 aku yg tolong amikkan makanan tuk sahur.Thankz roomate and housemate aku.korang memang gempaq !!

Habis ja program Pre-Medic MM 2012, aku pun balik ke Penang..kerumah ku..huuhuhu..perasaan masa tu,memang xcited gila..tpi aku diuji lak ngan sakit,alhamdulillah,skung dah berunsur kurang sakit ni.hehe..paling best,masa time raya.. hehe..aku kena admit kat hospital,sbb sakit aku ni la..wei !! hari raya yg pertama der!! ngan bju raya tk pakai lgi.. haha..lawak lak bila teringat kisah tu..depa dok usik aku,depa kata , seblum jdi doktor..kena la dok dlam hospital dlu..rasa pengalaman seorang pesakit bila kena rawat di hospital.hehe..aku pun diam ja la..tk tau nk ckap pa.. just terima ja usikan depa,sbb aku sakit..hehe,tp klau difikirkan balik,btul gak pa yg depa ckap..bkan selalu msuk hospital pun and rasa treatment kat pesakit kn..hehe..

Lepas satu malam di hospital,aku pun balik umah..hehe..maka bermula la hari2 raya aku kt umah,walaupun raya tahun ni tk segempak raya thun2 lepas..tpi raya tahun nii tetap gempak..huhu.. sbb stiap yg berlaku kat kita ni,pasti da hikmahnya..dan aku juga fikir,ya betul..da hikmah disebalik  setiap yg berlaku ke atas aku..yg penting,kita kena pastikan stiap yg berlaku ke atas kita ni dpat mngerat kan hubungan kita ngan ALLAH dan sesama manusia.Insyallah.

Rasanya,cukupla tuk kali ni.sbnarnya,aku nk lepas geram sebab lama tk mnulis kat sini.Alhamdulillah,Allah bgi kesempatan tuk menulis , harap korang enjoy ngan penulisan aku kali ni,walaupun just nk share pengalaman ngan korang..huhu..

Rasanya masih belum terlambat tuk aku ucapkan

Selamat Hari Raya Aidilftri ,
Maaf Zahir dan Batin ,
Kepada semua Muslimin dan Muslimat.
Simpanlah kenangan korang bersama ahli keluarga di saat hari bahagia sbb korang ja yg laluinya..dan orang lain hanya mampu melihat melalui gambar yg kita rakam kn..dan kita ja yg mampu xplain mngenainya..Insyaallah.



tag : Pre-Medic MM 2012.

JUMPA LAGI !! tuk kwan2 yg nak Fly dah..selamat berlepas,make sure jgn tertinggal pa2 yg penting..t susah lak nk hantaq kat korang..hehe..insyaallah,aku bakal menyusul..huhu..

Insyaallah,kita berjumpa lagi di lain waktu..
Assalamualaikum, wassalam.. (^_^)

Ubaidullah_93

2 ulasan:

  1. Balasan
    1. demam.. tpi skung dok bek dah skit..alhamdulillah

      Padam

Kataubaid© .